16. sep
 
Mer av alt

Publisert: 14.okt.2016 18:45
Oppdatert: 16.okt.2016 15:42

Mediefolk har hatt gående en debatt om hvordan de skal skille mellom saklig informasjon og reklame. Debattsidene er en arena hvor et slikt skille kan bli utydelig. Av det som har kommet ut av debatten kan nevnes merking av stoff, for eksempel med ordet «annonse» hvis innholdet gir seg ut for, eller ligner redaksjonelt stoff.

Vi har nå fått forslag til statsbudsjett for 2017. Dokumentet blir sentralt i valgkampen fram mot neste års valg. Derfor skal det nå sminkes og skjønnmales fram mot valget. HA får nå et økende tilsig av leserinnlegg om politikk, mange nær opp til sjangeren reklame. Avisen ønsker vel å dekke sakene i bredden ved å slippe til aktører fra alle politiske leire, og så får de mest aktive best utbytte av ordningen. Det er kanskje greit, men også noe villedende.

HA 7. oktoberhar tatt inn et innlegg fra T.A. Johnsen («Mer politi med FRP») der han gir et sminket bilde av politireformen. Den skal føre til mer politi ute, og mindre inne.

Samme avis har som hovedsak at en ferdig etterforsket drapstrussel-sak må legges vekk p.g.a. mangel på politijurister. Her har vi altså et svakt ledd i rettssystemet som Johnsen ikke vil skrive om, eller ikke kjenner. Men han bør vite hvor ansvaret ligger. Sannheten kan være at han vil framheve små fliker av virkeligheten som kan gi god reklame. Det er en kjent strategi.

Like under Johnsens innlegg finner vi et lignende skrytestykke signert Gundersen og Astrup om hvor flotte veger som nå kommer. Tenk fire mil med fire felt Kolomoen–Moelv! Jada, det er bra, men når vel knapt opp mot prosjektet Eidsvoll–Kolomoen som ble gjennomført uten overskridelser av verken kostnader eller tid før de «Blåblå» fikk ansvaret.

Mer politi og flere gode veger er bra, og de fleste støtter dette. Men hva med: w

• Mer innvandring, slik vi nå har hatt, særlig fra EØS-området (Polen og Baltikum)?

• Mer bompenger (Ny rekord i år igjen)?

• Mer arbeidsledighet?

• Mer fattigdom?

• Mer skattelette til de rikeste?

• Mer byråkrati?

• Dyrere bensin og diesel som FRP foreslår?

• Dyrere tilgang til boligmarkedet?

Slikt får vel vi som ikke er Frp-ere bære fram, for balansens skyld.

Løten

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke