16. sep
 
Mer byråkrati, dårligere kollektivtrafikk

Publisert: 03.mai.2017 13:51
Oppdatert: 03.mai.2017 14:41

Hvordan kan Regjeringen, Venstre og KrF tro at kollektivtrafikken skal bli bedre hvis den splittes opp mer enn i dag? Nå har fylkene ansvaret, for de er store og når vi reiser kollektivt er ikke kommunegrenser viktige. Men det mener Regjeringen det skal bli. De vil at de største byene skal kunne drive kollektivtilbudet og at fylkeskommunen skal drive resten.

Les også: "Kollektivtrafikken i Hedmark har hatt en positiv utvikling, og satsinger som har gjort har hatt god effekt"

Dette er så dumt og praktisk at det er vanskelig å fatte at noen kan finne på noe slik. Og det blir mye mer byråkrati, både fordi det må inngås enda flere avtaler og anbud om kollektivtrafikk og det må selvsagt lages interkommunale samarbeidsorgan mellom de kommunene som regjeringen vil skal drive kollektivtrafikken og fylkene som skal ha ansvar for resten av kollektivtilbudet. Hvis en ikke gjør det, vil jo folk måtte bytte buss på kommunegrensen inn og ut av disse byene og det kan da ingen mener er bra.

Altså vil en slik oppdeling bety mye mer byråkrati. SV er mot å splitte opp kollektivtrafikken mer enn i dag og mot unødvendig økning i byråkrati.

Derfor går vi mot Regjeringens og Venstres/KrFs forslag og det bør Stortinget også gjøre. Folk fortjener bedre og ikke dårligere kollektivtrafikk.

Stortingsrepresentant SV

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke