Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
ØL: Ønsker litt mer historikk omkring ølets opprinnelse.
 
Mer historikk inn i ølfestivalen

0
Publisert: 08.jun.2016 04:00
Oppdatert: 08.jun.2016 07:53

Jeg besøkte Ølfestvalen fredag 3. og lørdag 4. juni, og vil gratulere med ryddig og greit arrangement. Ikke noe å si på inngangsbillett, veksling med plastkort 50 kroner som fylles opp, for å kjøpe varer. Greit vakthold, uten «vaktbikkje-stemning». Et vær som vi kunne bare drømme om, feststemning og koselig på alle måter. Pølser og mat hadde greie priser. Jeg tror dette ble direkte kassasuksess og det unner jeg de som har stått på med dette. Veldig bra tilbud på ulike ølsorter, ølbryggertips og hyggelige råd og vink for ølfolk. Øl var jo den drikk man brukte i gamle dager slik vi i dag bruker kaffen rent sosialt.

Men jeg savnet veldig den kultur, den «Bierstube-stemningen», som vi over 60 opplevde på Paletten i gamle dager med Olsen og Leerbeck, morsomme tysk-østerrikske tyroler-bukser og sang og musikk. Allsang er noe vi kunne levd lenge på. Fellesskap, rungende røster uten forbehold, sjarm og moro. Noen tekster på trykk 1.000 kroner skal jeg spandere på dere neste år hvis dere finner en krok av festivaltorget til dette. Musikken som spilte var bra, men mest bråk. Dette er ikke i nærheten av det en kulturell ølfestival skal være, dette nærmer seg mer en «Tømmerstokk-etterlikning» som er så vellykket økonomisk – men som har et helt annet amerikansk grunnlag i seg. Få vekk stålgjerder og Londonbuss, stol på at folk kommer som de er, og betaler. Det er ikke penger alt som har med «kultur» å gjøre.

Så et godt råd hvis flere grupper skal komme: Lag mer historikk omkring ølets opprinnelse m.m. Mjød (gammelt øl) som kommer fra honning. «Mjod» på russisk og polsk er honning, og det var fra honning man laget det for hundrer av år siden.

Dette kommer sikkert på Middelalderfestivalen igjen på Domkirkeodden, så det er godt bevart der. Men hvorfor skal ikke denne «Ølfestival-tradisjonen» ha en formell «fasong», og ikke bare «bong-bong»?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke