17. sep
 
Mer makt til nærmiljøet

0
Publisert: 23.mar.2015 04:00
Oppdatert: 23.mar.2015 06:38

Regjeringen la fredag fram stortingsmeldingen som skisserer oppgavene som vil bli overført til kommunene. Hovedlinjene er at kommunesektoren skal få mer innflytelse over lokale prosesser. Flere kommunepolitikere har de senere årene vært frustrerte over svekket lokaldemokrati, A4-løsninger fra staten og liten mulighet til lokale tilpasninger. Blant annet møter mange med nedsatt funksjonsevne et system som er fragmentert og delt mellom stat og kommune. Det er i slike tilfeller nødvendig at kommune får anledning til å se helheten og dermed levere et tilbud mer treffsikkert og tilpasset. Kommunereformen har to hovedmål: kunnskapsbaserte og bedre kommunale tjenesteytelser og styrking av lokaldemokratiet. Regjeringen setter nå i gang en total gjennomgang av all statlig detaljstyring av kommunene. Målet er mindre makt i Oslo.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke