hacklink
18. sep
 
Mer praksisnære fag i yrkesfagutdanninga
I dag er det stor variasjon på yrkesfagene i de videregående skolene.

Noen skoler er flinke til å gjøre de teoretiske fagene praksisnære, mens andre skoler igjen ikke klarer dette.

Hedmark Arbeiderparti vil derfor arbeide for at de teoretiske fagene skal bli mer praksisnære på alle de videregående skolene.

Det er begrensa hvor mye en bilmekaniker har bruk for å analysere teaterstykker av Shakespeare, eller hvor nyttig det er for en helsefagarbeider å fordype seg i New Zealand.

Vi i Hedmark Arbeiderparti mener derfor det må legges mer vekt på yrkesrettet teori. Hva med å lære om fagbegrep i engelsken som du kan få bruk for i ditt yrke? Hva med å lære om rapportskriving i norsken?

Kanskje det hadde vært lurt med en grundigere gjennomgang på hvordan man skriver jobbsøknad?Det er mange måter å gjøre teorien mer praktisk på. Ofte vil det nok fungere godt å arbeide tverrfaglig, men man kan også gjøre dette innenfor det enkelte faget. I matematikk kan for eksempel helsefagarbeidere øve på å regne ut puls. I engelsk kan man lære seg de forskjellige fagbegrepene. På denne måten åpnes også mulighetene for å ta tre måneder i utlandet under lærlingtiden.

Vi hører stadig om mangelen på yrkesfagelever, spesielt mangelen på dem som fullfører.

Ved å gjøre utdanningen mer praktisk for alle, uansett hvilken skole du velger å gå på eller lærere du får, så mener vi at vi er et steg nærmere målet om å gjøre yrkesfagutdanningen enda bedre og mer attraktiv.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke