hacklink
18. sep
 
Mer samarbeid skole - lokalt næringsliv

0
Publisert: 17.aug.2015 04:00
Oppdatert: 17.aug.2015 07:29

Vi skal satse på yrkesfagene, vi må satse på lærlinger og vi må sikre at vi unge i dag får muligheten til å fullføre den utdanningen vi starter på. Dette er ikke et ukjent utsagn i den politiske debatten, forskjellen mellom oss som sier det er likevel stor. For mens høyresiden står og skriker om yrkesfagene har vi konkrete tiltak for å endre situasjonen. Vi har nå lagt inn et forslag på en ungdomspakke for å sikre at ungdom også i framtida kommer med i arbeidslivet.

Et område som må styrkes er samarbeidet mellom skole og lokalt næringsliv. For det vil være en stor fordel for elevene den dagen de blir lærlinger. Det er å kunne ha vært innom bedrifter i praksis gir innsyn i både faglig og teknologisk utvikling i yrkeslivet. Dette er et viktig tiltak for å gjøre undervisningen på yrkesfag mer praksisnær.

For å få til dette vil vi gi skolene mer rom til å organisere fag- og timefordelingen friere. Og vi vil gi økonomisk tilskudd til bedrifter som samarbeider med skolen om praksis for elevene.

Vi gjør dette, fordi vi tror på oss unge i dag, vi tror på og tar framtida på alvor!

Fylkestingskandidat Hedmark Arbeiderparti

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke