Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Mer slagkraftige urbane enheter
Kommunestruktur

Publisert: 23.mai.2016 04:00
Oppdatert: 23.mai.2016 11:02

Hermann Køhn Sæther refererer til mine uttalelser i sitt innlegg i HA 20. mai om at «større enheter gjør oss mer slagkraftige». Han mener næringslivets uttalelser ikke bør tas på alvor når «disse pluss-ordene og truslene ikke understøttes av argumenter og eksempler».

Jeg poengtere i intervjuet at jeg uttalte meg på et generelt grunnlag og at jeg refererte til min egen bransje. Det etterlyses konkrete eksempler og la meg da ta to fra egen virksomhet.

Sparebanken Hedmark har nylig kjøpt 100 prosent av Bank1 Oslo Akershus AS og vil på sikt slå sammen de to bankene til en bank. Dette vil gi en «slagkraftig» ny bank, den 4. største sparebanken i Norge.

For å nevne noen argumenter: Det vil gi oss større kompetanse- og fagmiljøer. Det vil gi oss større muskler i å være med i den digitale utviklingen innen finansnæringen. Det gir effektiviseringsmuligheter som gjør at de samlede kostnadene for en ny bank blir lavere enn summen av kostnader i de to bankene.

Dette gjør at vi fortsatt vil være konkurransedyktige i et stadig tøffere marked, til kundenes beste. Dette gjør vi for å beholde lokal slagkraft og i tro på at sammen blir vi sterkere. Vi blir i tillegg en større aktør i kapitalmarkedene hvilket vil gi oss bedre betingelser på innlån av penger fra disse markedene.

Et annet eksempel er fra min tid i Norske Skog (den gang Norske Skog var et solid industrikonsern). Vi kjøpte opp sponplatefabrikken Agnes i Stavern, og sammen med den gamle fabrikken på Braskereidfoss ga det oss et «slagkraftig» fundament for å bygge en ny, moderne og internasjonalt konkurransedyktig sponplatefabrikk på Braskereidfoss. Fabrikken står seg godt den dag i dag. Hvis vi ikke hadde gjort det, ville det ikke vært sponplateindustri med 200 arbeidsplasser i Solør i dag.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke