23. okt
PENSJON: Innsenderen mener at fragmenteringen av pensjonistenes inntektsgrunnlag bare vil fortsette. FOTO: SCANPIX
 
Mer tåkeprat om pensjonsforliket
Leder i Pensjonistforbundet i Hedmark, Jan Tyriberget, støtter Støres innspill i det famøse pensjonsforliket. (HA 7/7). Ikke helt uventet.

Publisert: 13.jul.2017 13:27
Oppdatert: 13.jul.2017 13:33

Som profilert arbeiderpartimedlem med mange tillitsverv er han en trofast medspiller i partiets søken etter ny regjeringsmakt. Innspillet fra Støre handler nettopp om tilgang til regjeringskontorene hvor Frp er målskiven. I dette spillet finner han det opportunt å kritisere konsekvensene og, ikke minst forvaltningen av pensjonsforliket hvor Frp i regjeringsposisjon gjøres ansvarlig.

Tyriberget seiler i trygt og kjent farvann, fra aktiv politiker til en pensjonisttilværelse som leder i pensjonistforbundet. Fra denne plattform viderefører han lojalt arbeiderpartiets politikk og blir en aktiv støttespiller. Sammen med pensjonistpartiet, som har samme utgangspunkt, blir de Aps skyggepolitikere, lik Tordenskjolds soldater, for å bruke et historisk begrep om å tåkelegge faktiske forhold.

Støres innspill i valgkampen vil bare fortsette fragmenteringen av pensjonistenes inntektsgrunnlag med ytterligere tåkelegging, akkurat slik som AP utformet pensjonistforliket til Stortinget. Om Tyriberget virkelig ønsker å utligne den famøse urett som AP og dens stortingskoryfeèr har påført pensjonistene, burde han i hvert fall ha fremmet et konstruktivt forslag om at reduksjon på 0,75 prosent frafaller. Dernest fjerning av segregeringen på 10 prosent for gifte/samboere!

Tallknusere og politisk dobbeltmoral er et dårlig fundament for konstruktive og etterrettelige løsninger. At Stortinget i det hele tatt skal påberope seg å endre pensjonistenes utbetaling av allerede innbetalte og løpende pensjoner blir et autoritært overgrep av individets frihet. Tyriberget og hans kumpaner skal være talsmann for pensjonisten og ikke løpegutter for politiske fraksjoner. Dette krever et objektivt og uhildet ståsted, ikke bli taburetter med posisjoner som partipolitiske agenter.

Frem til i dag er det kun Frp som har stått på skansene for at pensjonistene skal være likestilte i den økonomiske utvikling. Det er i dennes politikk Tyriberget & Co vil finne riktig medisin som yter pensjonisten honnør, respekt som likestilte borgere.

Husk dette ved valgurnen, ikke la din rettmessig pensjon bli en politisk lekegrind for arbeiderpartiet og dens koryfeèr.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke