Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Mer til miljø, mindre til bombefly

Publisert: 24.jul.2019 14:57
Oppdatert: 24.jul.2019 15:15

Skoleungdommen som streiket for klima og miljø har tatt ferie. Hva med en ferietur i fly til syden, eller kanskje bare en liten tripp til London, bør vi ha litt vond samvittighet for det?

Å fly forurenser har vi lært. Erna sier nei, fly med god samvittighet sier hun og legger ferieturen sin med fly sjøl. Men hun har jo vært med på å kjøpe flere F35 bombefly som må være en del i lufta for at personalet skal være oppdatert i bruken. Hva er en liten ferietur Oslo- London mot flere slike i lufta? Hva ble klimaregnskapet for Nato- øvelsen på norsk jord?

Vi beboere i Norge blir oppfordret til å tenke miljø og klima i dagliglivet vårt og mange prøver så godt de kan. Men hva gjør regjeringen sjøl? Oljeindustrien må jo fortsette som før, ellers blir det underskudd i handelsbalansen som vi har med utlandet. Hva betyr et sterkt nasjonalt forsvar i klimaregnskapet, er det bombefly som trengs for lille Norge? Hvem er det egentlig det kan tenkes at vi må bombe?

Sist guttene våre bombet og fikk ros for det, viste det seg at dette var en stor tabbe. Libya skulle aldri vært invadert fant man ut. Det er blitt lite å vinne og mye å tape i en krig, det lønner seg best å unngå militære vågestykker nå i framtiden finner vel de fleste ut. Krig gir store ødeleggelser og tapte handelsmuligheter. Atombomben har gjort at seiere i en verdenskrig blir kollektiv selvmord.

Vi er jo med i en forsvarsallianse, men behøver vi derved å bli med i en angrepskrig? Behøver vi i dette lille landet å ruste opp slik som USA og Nato vil at vi skal gjøre? Når det gjelder å ta vare på klima og miljø, må jo verdens militære satsing være verre enn verst skulle en tro. Vi får fortsatt tro på fred her i nord hvor vi bor slik at vi kan bruke flere penger på miljø og klima, mer på nasjonal opprusting, og mindre på kjøp av bombefly sier min fornuft, men den er jo utenom politikken.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke