Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Merkelig logikk fra Tonning Riise

Publisert: 29.nov.2016 15:07
Oppdatert: 29.nov.2016 15:26

I HA 24. november kritisere Kristian Tonning Riise (H) fylkesrådsleder Per Gunnar Sveen i Hedmark sin beslutning om å si nei til en storregion med Oppland fordi man får får tildelt for få nye oppgaver. Dette forstår ikke Tonning Riise siden han argumenterer for at når en region ønsker flere oppgaver må det være for å finne på flere ting å bruke skattebetalernes penger.

I klartekst hevder derfor Tonning Riise at en region med flere oppgaver ønsker å sløse bort skattebetalernes penger unødvendig. Det er Sanner som har presset på for både kommunereformen og regionreformen med lovnader om nye oppgaver, og før en region blir en realitet bør man jo i klartekst vite hvilke nye oppgaver man får og hvilke pengeoverføringer man kan forvente av staten.

Hittil har det ikke kommet noen konkrete løfter om noe av delene fra Sanner og regjeringen. Både regionreformen og kommunereformen ser derfor bare ut til å bli en sentraliseringsreform. Fylkesrådsleder Per Gunnar Sveen har i alle fall bare holdt seg helt klart til hva Sanner har uttalt er hensikten med regionreformen, nemlig å overføre nye og flere oppgaver til regionene. Frykten for et økt byråkrati med regionreformen kan jeg dele med Tonning Riise, men da burde Tonning Riise gå imot Sanner og regjeringens regionreform som er elendig begrunnet og beholde fylkene som de er.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke