hacklink
17. sep
 
Midlertidig ansatte øker

0
Publisert: 03.sep.2016 04:01
Oppdatert: 03.sep.2016 08:51

Antall midlertidig ansatte har økt betraktelig i 2016. Det var akkurat dette Ap og LO advarte mot da regjeringen og Stortingsflertallet endret arbeidsmiljøloven (AML) og bla åpnet for mer bruk av midlertidighet. Nå opplever mange flere usikkerhet i arbeidsforholdet sitt. De har færre rettigheter enn fast ansatte, og opplever større utrygghet i hverdagen. Blant annet er det vanskelig å få lån, og vi vet at mange av de som får midlertidig ansettelser er unge i etableringsfasen.

Høyre er ikke bekymret over utviklingen. Det er vi. Det blir ikke flere jobber fordi om det er lett å ansette folk på usikre kontrakter. Mange undersøkelser viser at de som blir ansatt i midlertidige kontrakter ikke kommer over i faste stillinger, men forblir midlertidig ansatte.

Med Ap i regjeringen skal AML-loven endres slik at folk har større trygghet i arbeidsforholdet og livet sitt.

Stortingsrepresentant for Hedmark Ap

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke