Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Midtdeler, romlefelt?
Trafikksikkerhet.

Publisert: 14.jan.2016 04:00
Oppdatert: 14.jan.2016 10:19

Det har blitt noen lesermeninger i media i den senere tiden angående dette temaet. Det var en som ønsket både midtdeler og romlefelt. Men dette ville bli altfor kostbart.

Jeg mener at en annen løsning kunne bli mye billigere, og sikrere. Hvis alle biler blir pålagt å ha en sort boks som overvåker, og registrerer alt føreren foretar seg under kjøringen, slik som bruk av mobiltelefon, røyk og tobakksaker, tukling med musikkanlegg, prating med medpassasjerer. I en slik boks er det sikkert mulig gå få inn en komponent som slår av motorens tenning, så snart føreren ikke fokuserer på kjøringen.

Om en slik boks skulle koste 5.000 kroner, er det likevel en billig investering. Hvis man på denne måten kan unngå å bli involvert i trafikkulykker. For eksempel kjøre på en fotgjenger fordi man ikke hadde fokus på kjøringen.

Jeg antar at en slik boks ikke behøver å bli noen monsterboks. Med nåtidens digitale teknologi tror jeg det må være mulig å konstruere en nett liten sak som ikke ville være plasskrevende eller skjemmende av bilens interiør. Om det likevel skulle inntreffe en ulykke, vil en slik registrator være til god hjelp for politiet når de skal etterforske hendelsesforløpet. Forbudet mot å benytte mobiltelefon under kjøring er altfor lett å ignorere, og er fryktelig farlig.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke