15. sep
 
Midtøsten

Publisert: 21.mai.2018 18:43
Oppdatert: 21.mai.2018 18:48

Ser i lederartikkelen i HA 16. mai at redaktøren er bekymret på grunn av at USA flytter sin ambassade i Israel til hovedstaden Jerusalem.

Han mener at dette er provoserende for araberne han kaller palestinere, fordi denne byen er hellig for både for jøder, «palestinere» og kristne.

Nå visste ikke jeg at palestinere er en religion som kan likestilles med jøder og kristne, men det som forundrer meg, er at han mener ambassadeflyttingen provoserer «palestinerne», men nevner ikke de kristne. Hvorfor har han ikke tro på likestilling her?

Og hvorfor skulle denne flyttingen provosere folk på Gaza? Ifølge nyhetsformidlerne i NRK og TV 2 så er jo disse innestengt, uten å kunne bevege seg utenfor sitt område.

Han nevner at ambassadeflyttingen bryter med internasjonale konvensjoner og FNs vedtak om forhandlinger, men nevner ikke hva Folkeretten sier.

Så nevner han at 700.000 palestinere ble sendt på flukt fra sine hjem etter 1948? Men sannheten er at dette var det de som skulle angripe Israel som sto for, slik at de ikke skulle være i veien for angriperne, og det må jo ha vært i 1948.

Til sist så nevner han en fredsprosess hvor en er lenger unna en fred nå enn på lang tid. Men det har vel aldri vært en fredsprosess hvor begge parter har ønsket fred.

Dette har araberne vist ved flere anledninger, og de sier selv at de ikke vil ha noen fred med israelerne.

Så da spør jeg: Hvorfor er det så mange som vil noe for disse araberne som de selv sier de er motstandere av?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke