hacklink
buy instagram followers
19. sep
Olivia S. Sànchez og Gaute Øien Tollan for komité økonomi, eiendom og regionalt samarbeid i Ungdommens Fylkesting.
 
Miljøfyrtårn eller miljøtroll?
Fylkesmottoet til Hedmark er «enkelt å velge sunt i Hedmark». Men hvor sunne er egentlig valgene vi tar ovenfor miljøet?

Miljøsertifisering av fylkeskommunale bygg er noe som har stått på dagsorden for ungdommenes fylkesting lenge.

Ungdommen i Hedmark ønsker miljøvennlige bygg som ikke bare gagner miljøet, men også byggene.

For å bli miljøsertifisert og få miljøfyrtårntittelen så skal en rekke med krav om avfall, transport, innkjøp og drift bli innfridd.

Samtidig skal byggene lære opp ansatte og eventuelle elever til å være miljøvennlige mennesker som skal ta sunne valg for seg selv og miljøet.

Vi har diskutert miljøsertifisering med andre ungdomspolitikere fra de andre østlandsfylkene, og mens Hedmark har to av 14 miljøsertifiserte skoler, så har Telemark hele 15 av 17 skoler.

Ja, vi som er et så grønt og sunt fylke har i underkant av 15 prosent grønne og sunne skoler.

Ungdom på Østlandet har satt som mål å ha alle skoler på Østlandet miljøsertifisert innen 2021, da har Hedmark en lang vei å gå.

Gammel vane vond å vende, men vi er alle sammen nødt for å ta mer bevisste valg ovenfor miljøet. Vi burde for så vidt miljøsertifisert alle barnehager for at barn skal bli miljøbevisste fra starten av, men ungdommenes fylkesting ønsker at vi skal starte med alle fylkeskommunale bygg og først og fremst de videregående skolene våre.

Og det starter hos oss alle. Om vi alle er villig til å gjøre litt ekstra for fylket og miljøet vårt, så vil miljøsertifiseringen komme mye lettere.

Vi kan alle ta enkle grep for å gjøre Hedmark til et litt sunnere fylke, steg for steg.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke