16. sep
 
Miljøpartiet For Ulv

Publisert: 31.okt.2016 14:31
Oppdatert: 31.okt.2016 14:48

Kommunestyrerepresentant og medlem og talsperson for Miljøpartiet De Grønne (MDG) i Hamar, Katrine Aalstad er kommet i unåde fordi Hamar MDG ikke støttet moderpartiets aksjon foran Stortinget 15. oktober. MDG arrangerte som kjent en nasjonal demonstrasjon i protest mot at rovviltnemndene har besluttet å ta ut 47 ulver av en raskt voksende ulvestamme.

I følge HA sier Katrine Aalstad at MDG er et storbyparti og trekker seg i protest mot partiets rovdyrpolitikk, og hun sier at MDGs ledelse bare har fokus på rovdyr.

Når man kjenner bakgrunnen til lederen i dette partiet, Rasmus Hansson, som tidligere Generalsekretær i WWF, og hva han står for i rovdyrpolitikken, kom ikke dette som noen stor overraskelse. Nå viser det seg kanskje at ikke alle medlemmene i partiet er helt på linje med rovdyrpolitikken han står for. Her finnes det tydeligvis ikke rom for noen som uttrykker bekymring for beitedyenes ve og vel.

Da den svenske Naturskyddsforeningen i 1971 startet noe de kalte «Projekt Varg», ble dette støttet økonomisk av WWF, og planen var at lignende prosjekter skulle startes i Norge og Finland. Grunnen var at mulighetene for naturlig tilvekst regnet de som høyst urealistisk og begrunnet det med «Då vi endast kjenner til en enda frittlevende varg i Sverige och Norge er det høgst osannoligt med en naturlig tilvekst av varg i Sverige». Dette kan en lese mer om i boken «Utsetting av ulv i Norge og Sverige 1976 – 2001». I ettertid vet vi at de har lykkes med disse prosjektene.

En har vel liten grunn til å tvile på det som påståes i forbindelse med «Projekt Varg» er riktig, at WWF som organisasjon var en av drivkreftene og bidragsyterne for å få bygd opp igjen en ny ulvestamme i Skandinavia, når en etterhvert er blitt kjent med hva lederen i MDG, som tidligere leder av WWF Norge, står for i ulvedebatten, og som videreføres av hans etterfølger Nina Jensen.

Jeg går ut fra at grunnstammen i dette partiet består av noen av de mest ekstreme ulvevernerne i Norge, og foreslår at de bytter navn til Miljøpartiet For Ulv (MFU).

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke