15. sep
 
Miljøvernere som idioter

Publisert: 07.des.2018 13:34
Oppdatert: 07.des.2018 13:40

Et debattinnlegg i HA 3. desember krever en kommentar. Arne Ivar Sletnes i Norsk Landbrukssamvirke karakteriserer miljøvernere som nyttige idioter for oljen.

Først vil jeg anbefale Sletnes å slå opp i fremmedordboka og lese hva idiot betyr. Dernest vil jeg gjerne fortelle ham at miljøvernere ikke har noen interesse for egen økonomisk gevinst, i motsetning til mange forståsegpåere som blir styrt av egen profitt.

Når det gjelder skogbruket kan det være noe ulik oppfatning av hvordan drift av skogen skal gi det beste økonomiske utbytte og samtidig den største gevinst i å binde CO2.

Den siste gevinsten blir ofte brukt for mer enn det den er verdt for å skjule profittinteresser. Granskogåker gir kortsiktig gevinst i den forstand man kan oppfatte kortsiktig i skogbrukssammenheng.

Men sagbruksledere frykter for kvaliteten på virket fra slik skog. Det er i alle fall vanskelig å forstå hvorfor skogbruket nå i stor utstrekning harver opp hele skogbunnen for å stimulere gjenvekst.

Det gir neppe noen CO2-gevinst og gjør skogbunnen uframkommelig. Flekkberedning som vi lærte om på 1990-tallet under temaet «rikere skog», gjør samme nytten og er nesten ikke synlig.

Jeg ber om respekt for miljøvernere som ikke har noen økonomisk gevinst av sitt arbeid, i motsetning til de som har betalt for det.

Som i alle andre forhold, kan miljøvernere ha noe ulike oppfatninger, men de uttaler seg i beste mening.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke