Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
SOMALILAND: Unge kvinner marsjerer i gatene for å markere 25-årslubileum for landets proklamerte uavhengighet i hovedstaden Hargeisa.
 
Min samboer og jeg terrorister?
For tre år siden deltok min samboer og jeg på en studiereise til Somaliland.

Publisert: 30.jul.2017 16:05
Oppdatert: 31.jul.2017 11:56

Vi møtte ledelsen i landets universitet, en hel rekke ministre, presidentfruen og visepresidenten, samt besøkte diverse velferdsinstitusjoner. Turen gikk i regi av Nordisk Genèveskoleforbund. Besøket har ført med seg et ganske omfattende solidaritetsarbeid, ett overfor et sykehus for for tidlig fødte barn, en blindeskole og et nyopprettet nasjonalbibliotek. Min samboer Lovise har strikket og sendt over 100 tepper til den nevnte fødeavdelingen, til hjelp for å holde liv i de nyfødte. Selv har jeg sendt bøker for anslagsvis 75.000 kr nasjonalbiblioteket.

Året før var vi i Costa Rica- det landet som da i flere år hadde ligget på toppen av The World Happiness Index. (Denne var utarbeidet av en privat gruppe i England. Nå ser den ut til å ha blitt borte. Jeg finner bare FNs rapport, der Norge nå troner på toppen. Costa Rica ligger høyt oppe der også.) Vi likte oss svært god der, og bestemte oss i sommer for å ta en ny tur dit.

Under den bestilte flyturen, skulle vi mellomlande på Newark Airport og være der i 2 ½ time. Men så begynte vanskelighetene! Vi blir nektet innreise til USA fordi vi har vært i Somalia! Det hjelper ikke å argumentere med at Somaliland erklærte seg som selvstendig etter en borgerkrig for vel 25år siden. USA betrakter dem som en provins i Somalia- så da så! Dette er for så vidt riktig, for landet har ikke blitt anerkjent av det internasjonale miljøet, noe som trolig skyldes at grensen mot Etiopia er uavklart, slik at African Union sperrer for godkjenning av landet.

Det føles unektelig underlig at to fredelige pensjonister fra Norge skal bli betraktet som potensielle terrorister av USA, et land der mordraten er åtte ganger høyere enn i Norge, der antall voldshandlinger er skyhøyt, og som ligger langt ned på Happiness-listen. Det er vel dette som kalles paranoia. USA ser tydeligvis spøkelser på høylys dag, etter 11. september 2001, selv om de har fått hevn gjennom å drepe en million uskyldige irakere etterpå. Eller er det bare Trump som spøker i kulissene?

Nåvel, vi får vel bare glemme turen. Neste gang skal vi kjøpe en tur som går utenom USA.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke