17. sep
 
Mindre for pengene med Høyres superbyer

0
Publisert: 24.apr.2015 04:00
Oppdatert: 24.apr.2015 06:51

Forslagene fra Høyre om å overføre videregående skoler og kollektivtrafikk fra fylkeskommunene til de største byene vil gi mer byråkrati, dyrere tjenester og ulike tilbud avhengig av bosted. Forslagene bør skrotes raskest mulig. Det er et stort paradoks at et parti som ellers snakker om effektivitet og kvalitet, går motsatt vei for å nå sitt mål om storbymakt på bekostning av andre kommuner. Ansvaret for barnevern, kulturmidler og næringsutvikling bør også overføres til byene, mener Høyre. Resultatet blir at fylkeskommunene ribbes for oppgaver og mister sin funksjon i framtidens lokalforvaltning. Dette vil det føre til økt byråkrati og dyrere tjenester ved at ansvaret som dagens 19 fylkeskommuner har, skal deles på flere – kanskje 19 fylker og 10 storbyer. Det er fare for større forskjeller på tjenestene til innbyggerne og at de også blir dårligere når en ikke utvikler felles løsninger for hele fylket. Dette er forslag for sentralisering og større forskjeller.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke