hacklink
18. sep
 
Mindre ødeleggende her?
Om sykkelstier.

Publisert: 06.jan.2016 04:00
Oppdatert: 06.jan.2016 08:45

Fra innlegg i GD 22. desember: «Et storstilt restaureringsarbeid skal i gang for å reparere noen av de mange ødelagte myrene våre. - Myrene har ikke vært sett på som nyttige. Mange har dermed blitt drenert for å drive skogreising og oppdyrking. De er også brukt til torvuttak til brensel, forteller forsker Magni Olsen Kyrkjeeide i Norsk institutt for naturforskning. Hun sier det er livsviktig at vi ikke ødelegger mer av naturens egen karbonfanger.»

Et spørsmål til Terje Fjæstads debattinnlegg 29. oktober, hvor han skriver: «Å lage en sykkelsti i dette område vil bare berøre en liten del av disse myrområdene.»

Er sykkelstier mindre ødeleggende og mer påkrevd her, eller mener han at det er ødelagt så mye fra før at litt til ikke gjør noe? Tror ikke han har sett til alle sider og i hvert fall ikke fremover.

Videre skriver han: «En (John Arne Holmlund) som er så glad i naturen kan vel holde seg unna slike sykkelstier og bruke andre stier». Selvfølgelig kan han det og derfor syns jeg synd på dem som har bare den smale sti i Gråbeindalen å sykle på. Farlig er det visst også.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke