17. sep
Landbruk: Kjell Ingolf Ropstad.
 
Minimum dette må KrF innfri

Publisert: 15.jan.2019 14:32
Oppdatert: 15.jan.2019 14:50

KrF kan sitte igjen med uforpliktende symbolkommentarer på flere områder etter regjeringforhandlingene mot at Frp og Høyre får muligheten til å føre markedsliberalistisk politikk og nedprioritere maten vår. Dermed ender Kjell Ingolf Ropstad med smuler og forhandler vekk brød.

Det er paradoksalt om nedprioritering av tryggheten for mat skjer samtidig som endringer i klimaet skaper uforutsigbarhet, og vi har en historisk tørkesommer bak oss deretter en høst med store nedbørsmengder.

VI bør heller styrke tryggheten for mat i Norge. Arbeiderpartiet foreslår derfor at Norge skal få en egen plan for å forsterke tryggheten for maten i møte med uforutsigbare klimaendringer. Denne saken er det i realiteten flertall for på Stortinget, men Ropstad kan være i ferd med å forhandle den vekk mot symboler eller enda mer negativt; for å innskrenke kvinners rett til abort.

Disse minimumspunktene KrF må innfri:

• Vedtak om at det skal gjennomføres en plan for å ruste jordbruket i møte med store nedbørsmengder, flom og mulige tørkeperioder

• Fornying og opprustning av gårdsbruk med 15-30 kyr

• Slutt på ubalanse og liberalisering som Listhaug presset igjennom, men tvert imot konkrete og forsterkede tiltak for balanse i markedet, samvirke og familiejordbruk i hele landet.

Dersom regjeringsforhandlingene nedprioriterer jordbruket på norske ressurser nå, virker det som Ropstad, Frp og Høyre ikke tar innover seg ettervirkningene og lærdommene fra den verste tørkesommeren på over 100 år og hva vi må møte de neste årene. Dette er alvorlige spørsmål for sikkerheten til folk, og det haster med å komme i gang med å forsterke jordbruket i møte med store nedbørsmengder, flom og mulige tørkeperioder.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke