Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
Markering: Minnemarkeringen ved Lundehøgda i Ringsaker.
 
Minnemarkeringen ble en tankevekker
Hva kjempet de for, de som ga sitt liv for Norge under 2. verdenskrig? Minnemarkeringen 20. april for de som falt ved Lundehøgda i Ringsaker i aprildagene 1940 ble en tankevekker om hva de tenkte om frihet for landet vårt og hva vi tenker i dagens multinasjonale tilstand.

Publisert: 25.apr.2018 15:28
Oppdatert: 25.apr.2018 15:34

Målet vårt under okkupasjonen var å ta tilbake styringen av vårt eget land. Kong Haakon den 7. var symbolet på friheten som vi kjempet for. Vi var stolte og takknemlige for det vakre landet som vi var så heldige å tilhøre. Vi hadde det bra, selv uten olja.

Ville frihetskjemperne fra den gangen vært like ivrige til å betale samme prisen nå, slik som landet har endret seg? Fysisk er det blitt annerledes med ulike store naturinngrep og ikke minst den økende raseringen med kjempesvære vindturbiner på mange i øyenfallende steder. Grådighetskulturen har tiltatt og ser ut til å være uavhengig av landegrenser. Landet vårt er ikke det samme lenger.

Vindturbiner og utenlandskabler er til skade for landet vårt. Det er viktig at vi ikke glemmer hvilke verdier vi har i vår nasjon så at vi ikke overlater styringen til andre. Det er ikke til hinder for samarbeid over landegrensene.

Takk til H M Kongens Garde og Moelv Skolemusikkorps for en verdig høytidelighet ved Lundhøgda, Smestadsvingen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke