Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Misbruk av ordet hjerte

Publisert: 09.mai.2018 11:41
Oppdatert: 09.mai.2018 12:28

Hjertet er en muskel som pumper blodet rundt i legemet slik at cellene får tilført næring og oksygen. Det er livsviktig for å kunne vokse og leve.

Men å bruke ordet «hjerte» i stedet for «hjernen», er direkte feil, og har vært det i uminnelige tider, uten protester. I reklamen for en bestemt margarin, kan den forsvares, at den er «hjertegod».

Hjernen har den evnen og formål at vi skal kunne oppfatte, huske hva vi ser, hva vi hører, hva vi leser osv. Videre er det greit å kunne forstå.

Noen eksempler på misbruk av ordet hjerte:

Det å være hjertens enig eller uenig.

Hjerterå, hjertegod, hjertelig, hjerteknuser.

Kjærlighet og forelskelse, symboliseres med tegnet hjerte. Riktignok kan hjertet plutselig slå litt fortere ved forelskelse eller frykt. Eksemplene kan være mange, det er fritt for leserne å spinne videre på temaet.

Det er jo hjernen vår vi hele tiden mener, men forveksler med muskelen som holder liv i alle vitale deler. Hjernen er vel den mest kompliserte og avanserte kroppsdel, og den kan ikke byttes kirurgisk.

Ikke la hjertet få all æren eller skylden, som kommer fra hjernen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke