hacklink
18. sep
 
Misforstått forsvar?

Publisert: 15.jul.2019 10:11
Oppdatert: 15.jul.2019 10:15

Per Olaf Lundteigen hadde ett innlegg den 28 juni der han ønsker å forsvare Senterpartiet i Ringsaker sin debatt med Fagforbundet Ringsaker sitt valgkamputvalg.

Vi registrerer det du skriver, men dette har ikke vært hensikten med våre spørsmål til Ringsaker Senterparti.

Valgkamputvalget til Fagforbundet Ringsaker har hatt som målsetting med sine innlegg i debatten, og få klarhet i hvem Senterpartiet skal samarbeide med? Ja, vi satte ting på spissen i arbeidslivspolitikken for å synliggjøre ovenfor velgerne hva som kan bli konsekvensene hvis Senterpartiet skal samarbeide med høyre siden. Og Senterpartiet har etter vår mening kun vært tydelig på hvem de ikke ønsker å samarbeide med, og at de ønsker å kaste dagens (sosialdemokratiske?? Røde?? Arbeiderpartistyrte?) kommunestyre. Og hvem står da igjen?

Det har vært flere medieoppslag om at det er stor misnøye med at Senterpartiet over hele landet kommer med akkurat samme vage utspill i forhold til hvem de ønsker å samarbeide med etter høstens valg. Vi mener det bør være en tankevekker når sentrale tillitsvalgte i Fagforbundet oppfordrer sine medlemmer og ikke stemme Senterpartiet i årets kommune og fylkestingsvalg. Og dette gjøres nettopp av frykt for hvilke samarbeidspartnere som kommer til å påvirke politikken til Senterpartiet. Fagforbundet Ringsaker har ikke gitt dette rådet, men vi har sagt at vi støtter de partiene som har samme syn som oss i arbeidslivspolitikken. Og at vi syns det er vanskelig å finne gode svar på hva en stemme til Senterpartiet faktisk vil bety. Vi må jo forvente at de samarbeidspartnerne Ringsaker Senterparti velger også vil sette sitt preg på politikken?

Senterpartiet må huske at de får en god del økonomisk støtte til årets valgkamp fra Fagforbundet, 1.25 millioner kroner og i tillegg 1.million til årlig driftsstøtte. Og når de de da ikke kan komme med klarhet i hvilken side av politikken de stiller seg bør det være lov å stille spørsmål? For vi håper det ikke finnes noen tvil om hvilke verdier Fagforbundet setter høyt.

Fagforbundet Ringsaker sine medlemmer er voksne nok til å ta sine egne valg. Vi har bare synliggjort hva som kan bli konsekvensene. Det må en fagforening ha lov til å gjøre, vi skal velge våre arbeidsgivere i dette valget. Godt valg!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke