buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Mistet respekten for mat?

0
Publisert: 26.feb.2016 04:00
Oppdatert: 26.feb.2016 08:01

Når ulven får herje nærmest fritt blant husdyrene , må en kunne stille dette spørsmålet. For 70 år tilbake var ikke likegyldigheten til lokal matproduksjon så stor på storting og i regjering. Den gang hadde en okkupasjonstiden i friskt minne, og forstod hva lokal mat betyr for oss alle.

I 1949 bevilget landbruksdepartementet penger til «jakt» på ulv i Finnmark, hvor ulven herjet blant reinsdyrflokkene. Forsvaret satte inn fly og beltegående kjøretøy, og ni ulver ble skutt. (Aftenposten: Historie nr. 7 -2015.) Det burde kunne gå an å forstå også i dag hvor mye lokal matproduksjon betyr for landet og hver enkelt av oss. Vi lever av mat - ikke av ulv. Er det nødvendig å oppleve en ny «sulteperiode» først før vi forstår dette? Lærte vi ingenting av okkupasjonstiden? Går dagens høye levestandard ut over dømmekraften?

Stange Pensjonistparti

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat