17. sep
 
Misunnelig på Ringsaker
Det har vært mange innlegg i HA i den siste perioden vedrørende kommunesammenslåing. Det startet med Knut Hage som frykter at Ringsaker har blitt «høy på seg selv». Akkurat det utsagnet fra Hage, så vi ikke komme.

0
Publisert: 25.feb.2016 04:00
Oppdatert: 25.feb.2016 06:58

Meninger

Jeg vil vel heller se på det han kaller «høy på seg selv» som en liten misunnelse (jante) på den framdrift vi har i Ringsaker. Jeg tror i utgangspunktet at hans engasjement for tiden bør gå mot Hamar og sin egen ordfører relatert til hva han har å tilby ved en sammenslåing. Kulturhus, kino, badeanlegg, idrettsanlegg og arrangement av store konserter gir ikke det som innbyggerne etterspør først, nemlig gode/effektive kommunale tjenester, samt utvikling av arbeidsplasser.

Videre les NOU Rattsø, herunder at byer som har gjort seg avhengig av offentlig sektor lett vil havne i stagnasjon og at veksten vil skje i byer som har satset på kunnskap og teknologisk næringsliv. Husk at færre jobber i privat sektor øker det offentliges utgifter.

Til Einar Busterud, som jeg leser dit at han ikke ønsker rådgivende folkeavstemning, vil jeg si: «Mener man noe med lokaldemokrati er det nå innbyggerne skal gi råd gjennom en rådgivende folkeavstemning».

Sven Erik Godager kommer med hypotetiske trusler, om hva som vil vederfares Ringsaker, dersom vi ikke blir en del av en storkommune.

Jeg ser ikke for meg at vi får noen oppdeling av Ringsaker kommune, hvor deler skal til Lillehammer/Oppland. Jeg tror også at Ringsaker evner å se framover og da med en utvikling som vil gagne Hedmarken-regionen.

Som disse herrer sikkert har lagt merke til, så har det til nå ikke vært en eneste demonstrasjon for sammenslåing med Hamar. Det har knapt nok vært tema ved bordene rundt omkring på arbeidsplasser og bevertningssteder i Ringsaker.

På den annen side skal vi la det utvalg som er satt ned få fullføre sitt arbeid, samtidig som de respektive ordførere og opposisjonsmedlemmer av kommunene gjør sitt utvalgsarbeid.

Det anbefales at man setter seg inn i SMAT (samordnet miljø-areal- og transportplanlegging). En revisjon av fylkesdelplanen for SMAT 2000–2030, viser at by og tettstedsutvikling skal skje på en bærekraftig måte. Det kan vises til HIAS hvordan samarbeid kan gjennomføres. Det er mange måter å samhandle på. Et regionsamarbeid mellom kommuner kan gjennomføres uten at man gjør en sammenslåing.

Jeg ser ikke bort fra at en sammenslåing med Hamar og eventuelt andre kommuner vil komme en gang i framtiden, men tiden er ikke moden for Ringsaker på nåværende tidspunkt. Til det har vi en utvikling innen kommunen, som med dagens framdrift, vil bringe kommunen og regionen framover.

I tillegg bør Ringsaker være åpen for et samarbeid med Gjøvik og Vestre Toten/Raufoss, relatert til at de har en høyteknologisk industri og i tillegg universitet (NTNU).

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke