Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Misvisende om sykehussenger
I sitt innlegg 25. april uttrykker Mildrid A. Ullerud, lege og leder i Oppland SVs helseutvalg, bekymring for sengeantallet ved et nytt sykehus i Innlandet.

Publisert: 26.apr.2018 12:22
Oppdatert: 26.apr.2018 13:08

Hun påstår feilaktig at jeg i et møte med Oppland legeforening skal ha skissert en 30-40 prosent reduksjon i antall sengeplasser i forhold til dagens situasjon.

Jeg vil derfor presisere hva Sykehuset Innlandets idéfaseutredning sier om dette temaet. Dette er faktagrunnlaget vi presenterer på alle arenaer hvor vi er invitert til å orientere om utviklingsarbeidet.

Dette skrev Mildrid A. Ullerud 25. april.

Behovet for sykehussenger endres i takt med den medisinske og teknologiske utviklingen. Mer effektive og skånsomme behandlingsformer gjør at pasientene kommer seg raskere etter operasjon. Flere pasienter behandles poliklinisk eller ved dagbehandling, uten innleggelse. Parallelt med dette overtar kommunehelsetjenesten flere oppgaver, slik at sykehusoppholdet blir kortere for mange pasienter.

Disse utviklingstrekkene har gjennom mange år redusert behovet for tradisjonelle sykehussenger. Nå står vi imidlertid overfor en varig økning i antall eldre, hvorav flere kan ha behov for sykehusinnleggelse. Sykehuset Innlandets idéfaseutredning legger til rette for en slik utvikling.

Den kunnskapen vi har i dag tilsier at det kan være behov for om lag like mange sykehussenger i 2040 som det er i bruk i dag. Etter at sykehuset på Kongsvinger med tilhørende opptaksområde fra nyttår overføres til Akershus universitetssykehus, vil det være om lag 800 sykehussenger i Innlandet. Det er lagt til grunn omtrent samme antall i Sykehuset Innlandets framtidige målbilde.

Det er anslått om lag 600 enerom ved Mjøssykehuset, fordelt innenfor somatikk, psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert rusbehandling. Det resterende behovet på om lag 200 senger, avhengig av videre medisinsk og teknologisk utvikling, ivaretas ved tilbud utenfor Mjøssykehuset. Det inkluderer sykehuset på Tynset og ett eller to av dagens sykehus i mjøsregionen, samt utvikling av nye tilbud ved lokalmedisinske sentre i Nord-Gudbrandsdal, Valdres og Hadeland.

Mjøssykehuset er tiltenkt en rolle som knutepunkt i et helhetlig spesialisthelsetjenestetilbud for hele Innlandet. Behov og dimensjoner skal utredes nærmere i en konseptfase etter at Helse Sør-Øst RHF har behandlet Sykehuset Innlandets idéfaserapport.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke