Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
vekst: for å tiltrekke seg nye innbyggere må man satse på barnefamiliene, skape et attraktivt og aktivt oppvekstmiljø, skriver Øystein Bakken Vold. FOTO: CHRISTIAN E. BERGHEIM
 
Mitt postnummer først
Politiske lister: I Stangeavisa 11.6. advarer Nils A. Røhne mot lister som setter sitt postnummer først.

Publisert: 24.jun.2019 12:24
Oppdatert: 24.jun.2019 14:38

Samme dag antyder Erik Kristiansen i HA at Nærmiljølista Ottestad ikke evner å legge sammen 2+2 og at vi har liten fellesskapsfølelse. Hva har vi gjort for å fortjene denne oppmerksomheten fra Ap?

Vi ønsker å bremse utbyggingstakten i Ottestad slik at utbyggingen skjer kontrollert og med infrastruktur på plass til å møte befolkningsveksten. Vi ønsker klare retningslinjer for hvor og hvordan utbyggerne kan bygge, og dette vil vi være med og påvirke.

Kristiansen har vært inne på SSBs hjemmesider og funnet ut at befolkningsveksten i Stange kommune de neste ti årene vil være 1799 personer, og Ottestad må ta sin andel av det.

Problemet er at SSB baserer sine beregninger på historisk vekst, ikke planlagte utbyggingsprosjekter.

Tar vi Stange kommunes eget middelscenario frem til 2030 så ligger det an til en befolkningsvekst på 1750 mennesker bare i Ottestad. Vi oppfyller altså hele målet for befolkningsvekst i hele kommunen kun i Ottestad.

Man bør kunne forvente at Kristiansen i det minste benytter seg av kommunens egne tall.

Antall nye boliger vedtatt, i arealplanen eller under planlegging i Ottestad er 2100. Det er antall boliger. Det betyr anslagsvis 4620 nye beboere i Ottestad.

Kanskje ikke alle byggesakene blir vedtatt, men samtidig vet vi at politikerne i Stange gjerne fortetter hver minste kvadratmeter de kan.

Truls Gihlemoen (Frp) presterte å si på folkemøtet i Ottestad at særegenheten til Ottestad er utvikling(!). Særpreget er altså ikke lavbebyggelse, kulturlandskap og åpne siktlinjer.

Hans holdning er at Stange kommune må være forutsigbare for utbyggerne. Dette går på bekostning av forutsigbarheten for innbyggerne, og vi har ingen garanti for hvor det bygges, hvor høyt eller hvordan det ser ut.

Dette gjør Gihlemoen forutsigbar i mine øyne. Han er utbyggernes ja-mann.

Åsa Gjestvang (Sp) vil ikke bygge på matjord. Der er vi enige. Men hun har få motforestillinger mot å bygge i høyden.

Hva er fortetting? Definisjonen på fortetting er å bygge på en plass hvor det ikke er bebyggelse fra før. Hva med å sette en grense for byggehøyde generelt, Gjestvang?

Vi vil ikke ha bygg som skaper stor sjenanse for nabobebyggelse i Ottestad. Og hvorfor har du bare én representant fra Ottestad på topp 13 på valglisten din?

Per Ottinsen fra Romedal etterlyste, i et innlegg i HA nylig, utvikling i Romedal, ikke bare i Ottestad, Stange og Tangen. Vi er enig med Ottinsen.

Og for å tiltrekke seg nye innbyggere må man satse på barnefamiliene, skape et attraktivt og aktivt oppvekstmiljø. Da kommer befolkningsveksten, også i Romedal.

Røhne uttalte at det ikke er bra om lister som Nærmiljølista er med og preger politikken i Stange kommune. Det er selvfølgelig ikke riktig. Er det slik at lister med særinteresser setter politisk orden på spill, så burde vel Pensjonistpartiet vært nevnt i samme setning.

Vi kan berolige Røhne med at vi med adresse 2312 ikke har skumle hensikter. Vi er oppegående mennesker som vet at 2+2 = 4, og en god utvikling av Ottestad = bra for Stange.

Vi heier på Stange, men stemmer 2312.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke