17. sep
FOTO: Christian E. Bergheim
 
Mjøsa mye viktigere enn jernbanen

Publisert: 12.jun.2019 17:06
Oppdatert: 13.jun.2019 08:27

I forrige onsdags HA blir Utstillingsplassens administrative direktør Tron Sanderud intervjuet om salg av leiligheter i Hamar. Konkret gjelder det en toppleilighet ut mot Strandgaten i Hamar. Her forventer han prisrekord. Han trekker også sammenlikningen til Teglgården og siteres med at nærheten til jernbanen ikke er en ulempe, tvert imot.

Han sier: «Nærheten til jernbanen, og særlig stasjonen, er en fordel. Det viktigste med området her er å få gjort noe med åttemetersplanet». Sanderud understreker følgende: «Hvor er de dyreste leilighetene i Hamar? De er i Teglgaarden – rett ved banen. Hvor er det mest attraktive friområdet i Hamar? På Koigen – rett ved jernbanen!»

Vi mener Sanderud her tar feil. Vår påstand er at de høye prisene på leilighetene i Teglgården ikke handler om nærhet til jernbanen eller stasjonen, men at disse leilighetene kombinerer følgende tre faktorer:

Nærheten og utsikten til Mjøsa.

Gangavstand til sentrum, særlig kulturhuset og biblioteket.

Friområdene fra brygga og utover mot Domkirkeodden.

Det er kanskje mer på tross av nærheten til jernbanen. De fleste som har kjøpt leiligheter på bryggeriet og gamle Nestlé er vel heller personer i godt voksen alder som ikke daglig kjører tog. Da blir ikke stasjonsnærheten av vesentlig betydning.

Samtidig kan det jo hende at noen av de som har kjøpt seg inn der har et håp om at jernbanen innen noen år forsvinner fra Hamars flotteste område.

Når det gjelder Koigen, har vi aldri hørt at det området er attraktivt på grunn av nærheten til jernbanen. Koigens store fordel, i tillegg til nærheten til sentrum, er at brukerne har jernbanen i ryggen og Mjøsa med stupetårn og bademuligheter i fronten der solen varmer på gode dager.

LES OGSÅ: Våre debattsider er oppdatert med en lang rekke sterke meninger

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke