Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Mjøsa som Middelhavet

Publisert: 25.aug.2017 00:02
Oppdatert: 25.aug.2017 00:17

Det er en interessant sammenligning å bruke Mjøsa som Middelhavet og Hamar som Gaza. Ved å speilvende kartet litt, blir da Stange Israel, men hva blir bildet da? I Ottestad må alle bussholdeplassen ha bombeskjold. Alle hus, butikker og andre bygninger må bygge bomberom. Skolene må ha undervisningen i bomberom og barnehagene er i bomberom. Ute må det legges bombesikre rør, slik at alle kan komme i sikkerhet innen få sekunder. Kjører du bil, kan du ikke bruke sikkerhetsselen, ha på musikk, men ha åpent vindu, så du kan høre alarmen. Det blir kaldt i vinterkulden.

Ingen båter får komme til Hamar, uten at politiet i Stange får sjekke lasten, og hvis det ikke er våpen eller ammunisjon, får de tilbud om å kjøre det i lastebil via Stangebrua. I juli 2017 gikk det 10.889 lastebiler med varer fra Stange til Hamar daglig. I løpet av et kvartal, har mer enn 990.000 tonn varer og utstyr kommet til Hamar. Kun vel fem prosent er humanitær import, mens resten er kommersielle varer.

Sjøblokaden er godkjent lovlig av FN allerede i 2011. Det er ingen landblokade fra Stange, bare fra Furnes (Egypt), som kun har åpent i korte perioder. Det er restriksjoner på sement og armeringsjern, mens annet byggemateriale blir levert.

I 2014 fikk Hamar sement nok til å bygge fem skoler/sykehus og bomberom, men det ble brukt til tuneller. Dessverre bruker de også barn til hjelp i byggingen, blant annet til å dra opp sanden og spre den utover. Minst 60 barn har dødd under tunnelarbeid. Ellers har Stange lettet på eksportrestriksjoner til bøndene i Hamar. Hvis fiskerne ikke hadde involvert seg i våpensmugling, kunne de ha fisket fritt. Hvis vannet var så forurenset som det sies, kunne vi ikke sett bilder av folk som bader og koser seg på strendene langs Mjøsa.

Spørsmålet er da: Hva har dere i lasten?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke