Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Mjøsen Skog med «tempo gigante»

Publisert: 16.nov.2018 12:47
Oppdatert: 16.nov.2018 12:56

Som tidligere næringspoltisk rådgiver i Mjøsen Skog er jeg fortsatt interessert i andelslagets næringspolitiske agering. Som tidligere andelseier er jeg skremt.

Noe av det jeg lærte gjennom årene i Skogbrukets Hus - og i Skogeierforbundet - var betydningen av forankring og involvering ved større næringspolitiske vegvalg. Spørsmålet om fusjonering av Mjøsen og Glommen er et slik vegvalg. Styrelederen har sendt ut hva jeg vil kalle et ilbrev til andelseierne sine, med fjorten dagers svarfrist. Jeg tillater meg noen spørsmål:

1. Det anføres i nevnte andelseierbrev at tempoet i forhandlingene ikke har gjort det mulig å arrangere lokale andelseiermøter på fusjonssaken. Hvem har pålagt dere et tempo som umuliggjør dette?

2. Det er innkalt til et høstmøte der lokallederne møter. Møtet skjer samme dag som fjortendagers-fristen går ut. Noen lokallagsledere kunne sikkert tenkt seg å innkalle til lokallagsmøte på fusjonssaken selv om Mjøsen ikke har lagt opp til dette. Dato for høstmøtet regner jeg med har vært klart lenge. Hvorfor involveres lokalleddet så tett opp mot høstmøtet at slike lokale møter vanskelig lar seg gjennomføre?

3. Den enkelte andelseier inviteres ifølge ilbrevet til å stille spørsmål eller kommentere til sin lokale leder. Ingen informasjon om eventuelle premisser for fusjonsforhandlingene, hensikt, gevinstmuligheter, ulemper, kostnader, ansattes situasjon osv er gitt. Noen av oss var sterkt involvert i prosessen som gikk for 20 år siden om samme spørsmål - en svært grundig og bred prosess som endte med en avvist fusjon. Jeg spør retorisk: Mener ledelsen i dagens Mjøsen at de gjennomfører en god prosess og sørger for en forankring og legitimitet som er et skogsamvirke verdig.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke