hacklink
18. sep
 
Mobbing og eventyrfortellingen

Publisert: 15.apr.2019 12:03
Oppdatert: 15.apr.2019 13:12

Truls Gihlemoen er av den oppfatning at jeg mobber dialekten til de innfødte stangesokningene ved å ta i bruk ordet «itte» i et leserinnlegg om ham og andre som støtt og stadig er imot det meste. Det er langt unna hvordan jeg tenker. «Itte» er et vakkert og sterkt ord, og sjøl bruker jeg det fra tid til annen, selv om jeg er født i Hamar. Å kalle bruken av dette ordet som mobbing må i beste fall innebære at Gihlemoen ikke har andre argumenter i sakenes anledning.

Aasa Gjestvang har også et stutt (OBS: dialektord for «kort») innlegg der hun får sagt at hun er møkka lei den «uforståelige eventyrskrivingen «om hennes gjøren og laden i politikken. Det vil jeg tro er sant, hun er sikkert grundig lei av at jeg fotfølger henne og hennes ekteskap med Frp. Men så langt har hun ikke en eneste gang svart ut mine spørsmål til henne i det offentlige rom.

«Vi trenger mer korrekt og trivelig ordskifte», sier Aasa Gjestvang. En forutsetning for det er at hun deltar, korrigerer underveis, er trivelig og bidrar i debatten. Hun må forklare velgerne hvorfor hun har én oppfatning av betydningen av å bygge opp fond i den fylkesrådjobben hun har nå og en annen i Stange kommunestyre. Det burde være enkelt å svare på.

Like enkelt skulle det vel være å forklare velgerne hvorfor hun fortsatt er mot en etablering av et nytt sykehus der det er vedtatt plassert. Eller hva hun mener om de 20 punktene Sp skal vinne valget på, saker som ikke skal opp til behandling i Stange kommunestyre, men som er myntet på stortingsvalget i 2021.

Jeg ser at hun inviterer meg, sammen med HA, på ditt kontor for en åpen og redelig prat, slik at vi i det minste får hilst på hverandre. Det syns jeg er fine greier, sier takk til det, men vil foretrekke å ta dette oppklaringsmøtet nærmere valgdagen. Jeg har forresten hilst på henne før, da jeg selv inviterte meg på hennes kontor for noen år tilbake for å snakke om etableringen av Wang Toppidrettsgymnas. Etableringen av dette gymnaset truet den offentlige skolen, forsto jeg, og hun landet på det standpunkt å være mot en slik etablering. Men nå står nå gymnaset der og skinner. Som Soria Moria, nok et eventyr.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke