Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
Solplassen: Engasjert mormor ber pent om at leke- og friluftsområdet blir spart fra utbygging.Foto: Privat
 
Mormor på barrikadene: Ikke ødelegg lekeplassen
Solplassen: Til sommeren kommer den unge familien flyttende fra Oslo fordi det er så fint å bo her.

Publisert: 21.mar.2018 11:58
Oppdatert: 21.mar.2018 14:57

Etter å ha sett på utviklingen gjennom flere år uten å si noe, klarer jeg nå ikke å la være lenger. Dette er en innstendig oppfordring til Hamar kommune om å tenke på nytt i saken om leke- og friluftsområdene på Ajer.

Selv var jeg så heldig å få vokse opp i Solplassvegen, med Solplassen lekeplass og flyplass-skogen (Klukhagan) som nærmeste naboer. Det var et eldorado for oss barna og flott rekreasjonsområde for foreldrene våre – sommer som vinter.

Noen få år etter at vi flyttet inn i 1962, begynte utbyggingen på den andre siden av vegen, men heldigvis fikk lekeplassen og skogen være i fred, til nytte og glede for områdets innbyggere.

Jeg giftet meg, flyttet til Oslo-området og fikk barn, men turene hjem til mine foreldre i Solplassvegen ble mange og var alltid en glede for store og små. Ikke bare så vi fram til samværet med besteforeldrene, men også til alle de spennende og koselige opplevelsene utendørs. Blant annet kunne skogen by på et yrende dyreliv, sopp, blåbær, villbringebær, blomster, en hytte bygget av kvister, skiløyper – og alt sammen rett utenfor døren i et boligområde.

Da tidspunktet kom for å bestemme hva vi skulle gjøre med mitt barndomshjem, var det ingen vanskelig beslutning å ta – og våre barn sluttet seg til den: Vi ville bo der. For pensjonister og andre voksne i området gir nærheten til naturen med mulighet for trim og naturopplevelser i hverdagen stor helsegevinst, og med de flotte lekemulighetene er det nå våre barnebarns tur til å boltre seg utendørs i trygge omgivelser.

Vår yngste datter sa for et par år siden, da vi var ute og gikk tur til Solskogen med hennes to små gutter etter å ha lekt på lekeplassen: «Det er så fint her og så mange aktivitetsmuligheter med lekeplassen, barnehagen og skogen. Jeg skulle gjerne ha flyttet hit. Tenk om vi kunne få til det.»

Så gikk det et par år, og muligheten bød seg. Nå kommer den unge familien flyttende hit fra Oslo til sommeren – nettopp fordi det er så fint for barn å vokse opp her.

Les også: Hvorfor ødelegge en lekeplass?

Les også: Innbyggermedvirkning - demokratiets grunnstein.

Les også: Stopp nedbyggingen av sentrallekefeltet

Les også: Betydningen av en lekeplass

Les også: Viktigheten av en lekeplass

Les også: La Solplassen være i fred!

Flinke mennesker i vel-foreningen vår holder områdene pene og ordentlige, og på lekeplassen myldrer det av liv og aktivitet hver dag. Om vinteren har vi en super akebakke, og sommerens populære fotballbane er dekket av flott – og like populær –skøyteis. Hit kommer barn og foreldre fra mange andre steder i nærheten fordi det er et supert møtested for store og små.

Jeg går tur i skogen med alle stiene nesten hver dag. Der møter jeg andre turgåere som meg, jeg møter skiløpere, joggere, syklister, orienteringsløpere, hundeeiere. Hver gang jeg slår av en prat med en av dem jeg møter, er vi enige om at skogen og lekeplassen er av uvurderlig verdi for vår helse og livsglede.

Jeg håper at dere – våre folkevalgte – nå tar innover dere hva folk faktisk mener. Jeg håper dere lytter til hva velgerne deres nå sier klart og tydelig til dere: Det er viktig å ta vare på de få områdene til lek og naturopplevelser som er igjen i byen vår.

Det er viktig for folks helse, det er viktig for barns utfoldelse og glede, det er viktig for det sosiale miljøet og det bidrar til at unge mennesker får lyst til å etablere seg her i byen. Det må tas vare på, ikke ødelegges!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke