Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Moske og muslimer

0
Publisert: 21.nov.2015 04:00
Oppdatert: 21.nov.2015 08:31

Hege Storhaug, informasjonsleder i tenketanken Human Rights Service, er en både kunnskapsrik og modig person i sin omtale av religionen islam. Hun er intervjuet i TV 2 –Nyhetskanalen om den utbredte terror denne religion står for. Islams gudshus, Moskeen, beskrev hun kort slik, fritt omsatt: Jo flere moskeer, jo mer militant/radikal islam. De sekulære muslimer går svært sjeldent i moskeer. De som går der er fundamentalistene, de bokstavtro. De kan grovt deles i to, de som er fredelige religiøse fundamentalister og de radikale/militante som kan ha både voldelige tanker og utføre dem mot våre samfunn.

Hege Storhaugs analyse og uredde tale er riktig. Vi hører i disse dager om at muslimske terrorister som drepte for fote i Paris ble radikalisert i moskeer både i Belgia og Frankrike.

For å forstå moskeens og det islamske presteskaps sterke påvirkning og kontroll med sine undersåtter må det påpekes at islams hellige bok «Koranen» ikke skiller mellom religion, kultur og politikk. Det religiøse og verdslige går i ett, og denne religion regulerer alle aspekter i muslimenes liv. Religionsstifteren Muhammed var ikke bare profet. Han var også en krigsherre og verdslig hersker som tok de politiske, kulturelle og sosiale lover som styrte datidens arabiske stammesamfunn på 600- tallet og gjorde dem til Guds lover.

Dette lovverk er nedfelt i «Koranen» og i Hadit-skriftene. Skrifter om profetens lære og levnet,- hans «Sunna». Ut av alt dette kommer så Sharialovene. Der reguleres alt i en rettroende muslims liv, fra familie- og arverett til krigsrett, strafferett, handelsrett, mat som er tillatt, tillatt påkledning osv. Disse lovbestemmelser er hellige for en rettroende muslim, og regnes som uforanderlige og fullkomne Guds lover som står over andre lover.

Det er klart at våre demokratiers verdslige lover, våre menneskerettigheter og hele vårt oppbygde demokrati får skrinne betingelser og blir helt utvisket om et samfunn kommer under islam og sharia. Dette er lover som ble skapt og brukt på folket i den arabiske ørken for 1400 år siden.

Både i den kristne og jødiske verden hersker det et skille mellom statsmakt og religion. Innen islam er det umulig for en rettroende å handle politisk uten å tenke religiøst, og omvendt. Sharia gjør denne religion ekstra farlig. Den styres av lover uten slingringsmonn. Det sørger i alle fall radikale moskeer/imamer for. Lojaliteten for dem gjelder ikke en stat eller verdslig leder, men Allah.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke