hacklink
17. sep
 
Moskeen og muslimene

Publisert: 11.des.2017 15:37
Oppdatert: 11.des.2017 15:41

Jeg har lest at Islam nå har om lag hundre moskeer over hele Østlandet. De tjener som sentrum for muslimer innen politiske og sosiale aktiviteter, og undervisning ellers på mange nivåer. Åndelig er de ledet av imamer med «den rette tro». Mange av dem importert fra radikal islam i Midt-Østen. Moskeen står helt sentralt i muslimenes liv. Den er, sammen med deres presteskap, grunnlaget for deres skolering. Der gis det opplæring i Koranen og islamsk lovgivning/sharia, som bygger på politiske, kulturelle og sosiale lover fra den arabiske ørken på Muhammeds tid. Gjennom moskeen regulerer islam alle aspekter til de troende muslimer. Religionen griper inn i hele livsstilen til en muslim. Moske og stat blir en enhet, med sharia som rettesnor.

Kjøres denne linje bevisst fra imamer i vestlige moskeer legges det til rette for utvikling av parallellsamfunn og sterke motsetninger. Dette innså Australia for sju år siden. Statsminister Julia Gillard fra Arbeiderpartiet ga da følgende budskap til muslimene: «Immigrants, not Australians, must adapt…take it or leave it. I am tired of this nation worring about whether we are offending some individual or their culture.” Skal vi få skikk på islam i de vestlige demokratier må vi ikke være redd for å føre en god kontroll med samtlige moskeer. Der ligger en viktig nøkkel for demokratisering og integrering.

Politikerne i Stange med ordfører og rådmann i spissen har sovet i timen når de er uvitende om at de har fått moske i Jernbanegata 5 (HA 8.12). Det samme har Flyktningtjenesten og integreringsrådet gjort. Dette er selvsagt kritikkverdig og må rettes opp. Det er gjennom moskeen en kan være med på å sikre en god undervisning som bidrag til en god integrering.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke