15. sep
 
Moteriktig golfutstyr og fri transport?

Publisert: 20.nov.2017 13:41
Oppdatert: 20.nov.2017 13:41

Siden Fred Asknes vil forsterker tyngden i sitt innlegg i HA 17. november ved titulere seg med psykolog, finner jeg det behørig å overse «det humoristiske» i noe av ytringene, men ikke å overse innlegget.

Jeg har tidligere imøtegått journalister og klager på dårlig eller manglende bistand fra det offentlige og de ansatte. Det finnes enkelte land som overgår det norske helsevesen, men jeg tørr påstå at vi tilhører det øvre sjikt, når det gjelder å gi goder til folk flest, også de ubemidlede. Skulle bare mangle.

Jeg har den glede å besøke en dame på snart 98 år, som fikk plass på et eldresenter, ikke i nabolaget og ingen kjente beboere. Først ble hun skuffet, men så bestemte hun seg for å trives, og det gjør hun fortsatt.

Aldri klaging når vi besøker henne, bare positivt for begge parter.

Når det gjelder kutt i budsjettene og bemanningen, er det vel helsesektoren som lider mest. De ansatte gjør så godt de kan, mange med deltidsstillinger, men ofte et ønske om full stilling. Det er en skam å sammenligne en luftetur med en ansatt, som å lufte en hund. En kan ha en god samtale eller bare kroppskontakt. Begge deler betyr noe for de fleste mennesker.

Jeg har god helse, klarer meg i eget hjem og trives. Den dagen som kanskje kommer at jeg må ha mer hjelp, vil jeg velge bort både golfkøller, dobbel drink hver dag, diverse andre nevnte tilbud, mot menneskelig varme, omsorg og sosialt samvær. Med små midler, prøver de ansatte å skape livsglede. Hallo, hva er galt med det?

Når det harseleres over at de ansatte setter i gang gode og rimelige tilbud til de eldre, forstår jeg ikke psykologien bak innlegget.

Det er bra at folk bryr seg om de eldre, men skal også bry seg om hvordan budsjettmidlene fordeles av politikerne ved sin stemmegiving hvert 4. år.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke