Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Motor-veg uten lys – sparer miljøet

0
Publisert: 11.aug.2016 04:00
Oppdatert: 11.aug.2016 04:00

Den nye framgangsmåten for bygging av motorveger billigere og raskere enn før, som nå er lansert, er meget interessant. Det kan være god grunn til nytenking for å redusere kostnadsnivået som har blitt formidabelt.

I hvilken grad miljøbesparelser ligger til grunn er usikkert, men sløyfing av belysning på lange strekninger vil redusere ressursforbruk både ved anlegg og drift.

Vegbelysning er en meget stor utgiftspost med framføring av høyspent, oppsetting av transformatorer, legging lavspente kabler til stolpene, høye stolper og kostbare armaturer.

Til drift er strømforbruket til tradisjonelle lyskilder stort og lyskildenes levetid er kort. Inntil det blir konstruert veglysarmaturer med LED lamper som gir like god belysning med en brøkdel av strømforbruket og har spesielt lang levetid, er miljøbelastningen spesielt stor.

For å opprettholde sikkerheten, vil det være en god løsning å redusere farten etter mørkets frambrudd. Det er da ikke nødvendig med slikt hastverk. Det vil gi en ytterligere besparelse for miljøet fordi drivstofforbruket øker betydelig med høyere fart.

Det er nødvendig å gjøre noe i praksis og ikke bare snakke om å redusere forbruk og likevel stadig å bygge ut. Vi må lære oss til å redusere kravene hvis kloden vår skal overleve. Sløyfing av vegbelysning vil bidra til troverdighet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke