Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Motstand mot massivutbygging eller velvilje hjelper ikke!

Publisert: 18.okt.2016 15:26
Oppdatert: 18.okt.2016 15:39

I forhandlinger kan det meste være tema, men når den ene parten har massiv utbygging som en hovedforutsetning, og i tillegg har sagt klart at de gjerne går inn for en rimeligere løsning, har man ingen mulighet til å nå fram.

Dette er grunnen til at vi ikke ser noen hensikt i en gang å prøve å forhandle bort en massiv utbygging i kulvertalternativet. Vi mener faktisk det er bortkastet tid. Kreftene bør heller etter vår mening brukes på muligheter som fortsatt er reelle.

10., 11. og 23. august har vi sitert Jernbaneverkets egen hjemmeside her i HA:

«Jernbaneverket kommer ikke til å kreve at kulvertløsningen med fortetting blir gjennomført dersom ikke kommunen ønsker det. Dersom kommunen ikke ønsker dette, vil Jernbaneverket anbefale bruløsningen.»

Dette må vi alle både lese og forholde oss til. Det hjelper ikke at noen er imot en massiv utbygging, ei heller om undertegnede har mangel på velvilje.

Hva er situasjonen nå?

Riksantikvarens (RA) har lagt ned innsigelse mot «Vest» med henvisning til Hamars historiske byplan og beliggenhet. Kvartalsstruktur og nærhet til Mjøsa kan ikke forhandles bort. RA, med sitt nasjonale kulturminneansvar, aksepter «Midt» dersom JBV legger lokk over noen kvartaler, slik JBV for øvrig ville gjøre over kulverten i «Vest». De sier også at «Øst» er akseptabel slik den foreligger, men vi mener den blir enda bedre dersom man senker traseen nordover litt og legger lokk over dobbeltsporet der det er dyrkbar jord på Børstad. De øvrige instansers innsigelser, mot «Midt» og «Øst», har temaer som kan legges på forhandlingsbordet, hvis partene ønsker det. Dermed mener vi det nå er to aktuelle alternativer for dobbeltsporet gjennom Hamar. Valget står mellom det JBV kaller en sentrumsnær stasjon, «Midt» eller den rimeligste løsningen, «Øst».

Leder i Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone i Hamar

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke