hacklink
buy instagram followers
19. sep
SATSER PÅ BARN OG UNGE: Hamar Høyre vil satse på barn og unge. Vi står for at vi skal ha færre barn per voksen i kommunens barnehager. Og vi vil ha gratis kjernetid i barnehagen for enkelte familier som har behov for det. Nå venter Hamar Høyre på Arbeiderpartiets prioriteringer.
 
Motvilje og lite kraft
PRIORITERINGER: Det er ikke lett å forstå hvor Arbeiderpartiet vil i Hamar.

0
Publisert: 02.jun.2015 04:00
Oppdatert: 02.jun.2015 07:00

Det er ikke lett å forstå hvor Arbeiderpartiet vil i Hamar. Under kommunestyremøtet 27. mai ble Hamar Høyre anklaget for å være både belærende på hva som var god økonomistyring og at vi ikke satt barn og unge først.

Grunnen til at Arbeiderpartiets representanter var både triste og lei seg (noe de ga tydelig uttrykk for) var at Høyre ikke ønsket å bruke mange millioner på ny lekepark i Strandgateparken. Vi ønsket også å skyve på byggingen av ny gymsal på Rollsløkken skole – til ny skolestruktur er på plass.

Dette var ingen lett beslutning for oss. Vi vet at barn, foreldre og ansatte ved Rollsløkka har ventet lenge, altfor lenge.

Hamar Høyre mener imidlertid vi må se framover. Frem til vi vet hvilke nye skoler som skal bygges, kunne kanskje elevene ved Rollsløkka brukt gymsalen på for eksempel Ankerskogen – eller finne en annen midlertidig løsning. Vi har tidligere tatt til orde for å utrede ny barneskole på Børstad for å legge både Rollsløkka og Solvang dit – i et nytt flott bygg. I denne sammenhengen mente vi også at ny flerbrukshall som blir bygget på Hamar vest, med fordel kunne vært lagt til Børstad og fungert som gymsal på dagtid.

I stedet er vi en situasjon hvor vi bygger og bygger uten å se helheten. Det mener vi gir dårligere økonomi på sikt. Og vi ser i dag konsekvensene av å mangle en politisk visjon for byen. Driftsutgiftene øker og øker. Hamar kommune må bruke av oppsparte midler for hver uke som går. Det er ikke god politikk, verken for unge eller gamle.

For det første er det brudd på generasjonsprinsippet å bruke mer penger enn man har, de som kommer etter oss må ta regningen. For det andre fører mangel på en helhetlig politikk til dårligere kommunale tjenester fordi en uhensiktsmessig struktur tapper kommunen for penger.

Hamar Høyre vil satse på barn og unge. Vi står for at vi skal ha færre barn per voksen i kommunens barnehager. Og vi vil ha gratis kjernetid i barnehagen for enkelte familier som har behov for det. Vi vet at dette koster penger, men vi viser også en vilje til å drive politikk og gjøre tydelige prioriteringer. Skal vi ha gode tjenester må kommunen drive så effektivt som mulig og politikere må være klare på hva de vil. Da kan man ikke gjemme seg bak konsulenter og endeløse konsekvensutredninger slik ordfører Morten Aspeli og resten av posisjonen nå gjør.

Morten Aspeli skriver i et innlegg i HA 29. mai at Hamar Høyre med sine lovnader om å sette barn og unge først, setter barn og unge opp mot eldre (i forrige kommunestyret fikk vi kritikk for ikke å sette barn og unge først…). Han bruker konsulentene for det det er verdt og påstår at å drive bedre innen pleie og omsorg nærmest er umulig. Det er ikke vi enige i.

Aspeli peker på at Hamar bruker mindre enn snittet av kommunene det er naturlig å sammenligne seg med innen pleie og omsorg. Han utelater for eksempel å nevne at Ringsaker driver denne sektoren titalls millioner rimeligere enn Hamar. Og at kommunen totalt driver 150 millioner dyrere enn snittet av sammenlignbare kommuner.

Det er rom for politiske prioriteringer i Hamar. Vi har gjort våre, og venter i spenning på at Arbeiderpartiet skal gjøre sine.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke