Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
UTVIKLING: Planen for næringssatsing i Brumunddal som ble lagt fram sist uke.ILLUSTRASJON: ASPLAN VIAK
 
Mulighetenes tid
Næringsutvikling: Nå har vi mulighetene, nå er det tid for handling, konkluderer ordfører Anita Ihle Steen og rådmann Jørn Strand.

Publisert: 16.feb.2015 06:52
Oppdatert: 16.feb.2015 10:40

Ringsaker kommune inviterte nylig næringslivet i regionen til seminar på Prøysenhuset. Med 200 frammøtte ble det et kraftfullt møte. Vi traff et optimistisk og vitalt næringsliv med framtidstro, sjøltillit og kompetanse. Vi har et næringsliv som ser muligheter og som er opptatt av utvikling, vekst og resultater. Det lover godt. Det er mulighetenes tid.

Den store infrastrukturen rykker stadig nærmere. Det gjelder nå å posisjonere seg for ny E6 og intercity. Vi må tilskynde gjennomføring og ta ansvar for å skape resultater av disse mulighetene. Vi må gjøre det, og ikke bare prate om det. Det er handling som teller. Det dreier seg om økt befolkningsvekst gjennom bosetting, næringsutvikling og flere arbeidsplasser, flere besøkende og økt handel.

Ringsaker kommune satser på sentrumsutvikling i byene Brumunddal og Moelv. Utvikling av småbypuls og attraktive stedskvaliteter med en urban touch er helt sentrale elementer i vår strategi. Kulturlandskapet som omkranser Mjøsa er unikt. Mjøsgårdene innbyr til selskaplighet med basis i lokale råvarer og kulturarven på Hedmarken. Midt i Mjøsa-aktørene er blomstrende bedrifter i utvikling, turistmagneter, omdømmebyggere og gode markedsførere.

Ringsaker er landets største hyttekommune med om lag 6.500 fritidsboliger. Gjennom arealplanene er det lagt til rette for ytterligere 2.000 hytter. Sjusjøen som en attraktiv reiselivsdestinasjon er sentral i satsingen.

Vi har posisjonert oss for etablering av et nytt sykehus med løsninger for en ideell tomt, strategisk geografisk lokalisert i Moelv. Her vil jernbanestasjonen og sykehuset kunne integreres i en helhetlig løsning med åpenbare fortrinn.

I næringsarbeidet er Ringsaker opptatt av å tilrettelegge og stimulere eksisterende næringer og næringsliv til videre drift og utvikling. Vi ser eksempelvis hvordan ASKO, som er en sentral virksomhet i næringslivet vårt, bygger ut i stort monn.

Samtidig ønsker vi å tiltrekke oss nye virksomheter og legge til rette for morgendagens næringsliv. En spennende signalvirksomhet som Tesla vurderer tilsynelatende å etablere seg hos oss. I Ringsaker har vi sett det som et helt sentralt element at det er tilgang på et bredt spekter av attraktive næringsarealer.

På Rudshøgda er om lag 1.000 dekar utbygd. Her er det lokalisert ca. 90 bedrifter med til sammen hele 1.500 ansatte. 500 dekar er ferdig regulert og klare for utbygging. Og vi har 500 dekar som ikke er regulert i reserve. På Rudshøgda legger vi særlig til rette for industrien og logistikk- og transportbedrifter.

I Brumunddal er områdereguleringen av næringsområdene langs E6 lagt ut til offentlig ettersyn. I planen er det illustrert til sammen over 420.000 kvadratmeter bygg for områdene Pellerviken, Strand, Granerudjordet og Globus. Det tilgjengelige bruksarealet tilsvarer 14 IKEA-er. De såkalt kunnskapsbaserte næringene og kontorvirksomheter er prioriterte målgrupper for disse områdene. Strandsagområdet skal parallelt utvikles som en kvalitet.

I Nydal er 200 dekar er utbygd med blant annet bilbyen og IKEA. IKEA åpner 19. mars og blir en magnet; på kunder og øvrige forretninger. Men vi tror også at IKEA vil trekke Hamar og Ringsaker enda tettere sammen. På motsatt side av E6 er det ute til offentlig ettersyn regulering av Olrudgruppens næringsområde på ca. 150 dekar som gir rom for over 90.000 kvadratmeter bygg. Tema eiendom arbeider med å utvikle et næringsområde litt lenger sør som i kommuneplanen er avsatt med ca. 215 dekar. Nydal utvikles som sentrum for plasskrevende handel og er i rivende utvikling.

Vi må våge for å vinne. Dette var den røde tråden på næringsseminaret. Næringslivet og kommunen må sammen sørge for at vi kan kapitalisere på den veksten vi vet vil komme med infrastrukturen. Sammen bereder vi grunnen. Sammen legger vi grunnlaget for ei ny tid.

Vi vil framover initiere ytterligere små og store grep for å understøtte den gode utviklingen. På enkelte områder må det skjæres gjennom og tas valg, særlig i de store, regionale diskusjonene. På andre områder må det legges til rette, både gjennom arealer, arenaer, støtte og samarbeid. Gründere og de kloke hoder må trekkes hit og oppleve det som interessant og lønnsomt å være nettopp her. Det er her mulighetene er.

Det er mulighetenes tid. Det er tid for handling!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke