Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Muligheter for Rørosbanen

0
Publisert: 06.sep.2016 04:00
Oppdatert: 06.sep.2016 08:47

Det begynner å nærme seg høringsfrist for trasé-valg på Dovrebanen gjennom Hamar (16. september). Det har vært veldig lite snakk om Rørosbanen i denne saken. Siden jeg har vokst opp på Løten så vandret tankene dit en tidlig morgen og jeg spurte meg selv følgende:

Vil valg av trasé for Dovrebanen gjennom Hamar utgjøre noen forskjell for Rørosbanen?

Jeg regner med at alle ansvarlige politikere og næringslivsfolk i kommunene langs Rørosbanen har stilt seg det samme spørsmålet. Uten å kjenne detaljene i Jernbaneverkets planer, så var min umiddelbare konklusjon ja.

Alle som har tatt toget fra Oslo til Løten vet at på Hamar skjer det en av to ting. Enten bytter du tog eller så snur toget og fortsetter baklengs mot Løten. Med Jernbanestasjon ved Vikingskipet så vil det være mulig å kjøre direktetog fra Oslo til Røros, uten å snu på Hamar. Dette burde også bety at noe av godstrafikken også enklere ville kunne benytte Rørosbanen. Med en tilleggsregning på ca. en milliard, ifølge Jernbaneverket, vil det samme være mulig for tog fra Lillehammer. Jeg har lagt ved en skisse for å illustrere dette.

Det kan hende at jeg tenker for enkelt og at dere allerede har utredet og avklart dette. En ting er i hvert fall sikkert; det som fremfor noe kan redde Rørosbanen er at det faktisk går tog der, så mange som mulig, med best mulig tilbud. Det har vært veldig stille fra Løten og Østerdalen i denne saken, men jeg håper dere er på ballen. For stasjons- og trasévalg på Hamar angår i høyeste grad også denne delen av Hedmark og fremtiden til Rørosbanen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke