17. sep
 
Muligheter i Vangsbygda

0
Publisert: 13.apr.2015 04:00
Oppdatert: 13.apr.2015 07:05

I vårt arbeid med program og velgerkontrakt for neste års kommunestyreperiode, har vi i Hamar Arbeiderparti viet mye tid til å sikre oss at bygdene rundt byen blir ivaretatt på beste måte. Hamar kommune er en langstrakt kommune hvor det er milevis fra indre bykjerne til kommunegrensen i Hummeldalen som faktisk ligger inne i Dovre og Rondane nasjonalpark.

Og friluftsliv, sammen med gode tettsteder, landbruk og skogbruk, – det gir muligheter i Vangsbygda. Sammen med kvalitetene ved byen og Mjøsa, gir Vangsbygda et komplett tilbud for Hamar kommune. Det er en fantastisk mulighet at man i samme kommune kan velge bynære blokkleiligheter eller et småbruk langt fra folk. Eller kanskje ønsker man noe midt i mellom?

Hamar Arbeiderparti mener det er viktig å videreutvikle tettstedene Ridabu, Hjellum, Ilseng, Ingeberg og Slemsrud med Kirkebyenga med flere boliger, servicefunksjoner og detaljvarehandel. Samtidig skal dette være tettsteder med gode kollektivtilbud, gode skoler og barnehager og friluftsområder. Det er ambisiøse tanker, men vi tror det er behov for aktive tettsteder for innbyggere som vil bo i nærheten av byen, men ikke i selve byen.

Politikere kan ikke bygge boliger eller drive butikker. Men vi kan legge til rette for det med planverk og samarbeid med de riktige aktørene. Vangsbygda har mange kvaliteter som er viktige for utviklingen av Hamar kommune. For Hamar Arbeiderparti er det viktig at kommunen synliggjør og fremhever mulighetene i Vang.

Helt konkret vil vi første begynne med å jobbe aktivt med Hedmark fylkeskommune slik at det prioriteres flere gangveger, blant annet mellom Wik og Korslund og mellom Hveberg og Kapp. Det er også ønskelig å prioritere flere lyspunkter langs veier og gangfelt i Øvre Vang og Ingeberg. Dette er ikke kommunale veier, men det er viktig at Hamar kommune er tydelige overfor fylkeskommunen på at dette bør prioriteres!

ordfører

varaordførerkandidat

leder Hamar Arbeiderparti

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke