17. sep
Barnehage: Tomte for den nye barnehagen i Ottestad.Foto: Dag W. Grundseth
 
Mye bæ og lite ull fra Frp og Gihlemoen
At saken om den nye store barnehagen i Ottestad ble en sak om private barnehager og deres fortreffelighet sier alt om Frp.

Publisert: 25.jul.2018 12:27
Oppdatert: 25.jul.2018 12:35

Gihlemoen vet like godt som alle andre som følger Stangepolitikken at i Stange er det begge deler og valgfrihet allerede. Blant annet fordi vi nå endelig får full dekning også i Ottestad. Noe som bidrar til en helhet som vi har etterlyst tidligere; at skole og barnehagedekningen må henge sammen med den massive utbyggingen som er, og ikke minst kommer i Bekkelaget og i Ottestadområdet.

Det Truls Gihlemoen ikke sier noe om er hans og Frps fullstendig manglende interesse for konsekvensen av boligfeltet og den nye barnehagen for lokalbefolkningen på Nedre Tømte. To av Nærmiljølistas representanter var selv til stede i planutvalget når reguleringsplanen ble behandlet 29. mai 2018. Sammen med Truls Gihlemoen og Aps representant fra Ottestad. Ingen av de to hadde noen spørsmål eller innvendinger til planen fra utbygger eller kommunen. Som lett kunne ha blitt endret med store positive konsekvenser for oppsitterne langs Nedre Tømte 20-38.

Dette sa Truls Gihlemoen om barnehagesaken.

All trafikk til barnehagen skal nå presses gjennom et trangt boligfelt, og skape utfordrende og vanskelige trafikkforhold for beboerne ved at parkeringsplassen til barnehagen legges lengst ned på området. I stedet for å flytte den øverst, og opp mot krysset Repslagervegen og Nedre Tømte. Om det koster utbygger og kommunen litt mer i forhold til ekstra masse for å lage en innkjøring er det en liten kostnad i forhold til de hundrevis av kjøretøyene som nå må passere hele boligfeltet langs nedre tømte.

Noen oppsittere og beboere hadde gitt innspill og ønsker om til reguleringsplanen. Slik som Nærmiljølista også hadde gjort. Men igjen registrerer vi at ingen av våre folkevalgte, heller ikke de to som representerer Ottestad i planutvalget, tar opp innspill og utfordrer utbygger og kommunens planer. Som med små endringer kunne bidratt til en mye bedre løsning for alle. Til en sannsynligvis marginal kostnad.

Vi mener derfor at det er trist at representanten fra Ottestad og Frp kun bruker energi på å kritisere posisjonen og Arbeiderpartiet i stedet for å representere de han hevder å representere, folk flest. For det er det de er også de som bor langs Nedre Tømte. I stedet lager han en sak av dette om privatisering eller ikke. Truls Gihlemoen burde tatt seg en tur til Nedre Tømte før saken ble behandlet i kommunen og snakket med folk om konsekvensene av utbyggingen, og ikke nå i et populistisk forsøk på å lage en sak av dette om behov for mer privatisering og unødig pengebruk i kommunen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke