hacklink
buy instagram followers
19. sep
Søppel: «Søppelbrettet» har fått en konkurrent.FOTO: ROLF SMÅRISETH Original bildetekst: ROT: Det har samlet seg opp en del søppel utenfor småsamleren i Nordbygda. *** Local Caption *** ROT: Det har samlet seg opp en del søppel utenfor småsamleren i Nordbygda.
 
Mye rusk i Løten

0
Publisert: 09.apr.2015 04:00
Oppdatert: 09.apr.2015 07:20

Hva med mobildekning i Østroa og nord i Nordbygda? Hva med fartsetappen, Jønsrud veien, kommunal vei som fører inn til Jønsrud oppvekstsenter, barnehage/SFO, fotballstadion og oppsittere knyttet til veien? Det anbefales å vurdere en til to fartsdempere, et fotgjengerfelt der hvor barn til og fra krysser veien på vei til skole og øvrige institusjoner. Kanskje et vikepliktskilt der hvor veien fører ut på fylkesveien?

En gammel danseplass i bygda med sjel «Søppelbrettet» har en konkurrent en kommunal småsamler som gjennomgående ser ut som en «svinesti» utvendig. Hvem er ansvarlig i Løten kommune for kontroll og oppfølging av småsamleren? Kommunen kutter i skolebudsjettene, nedbemanner antall ansatte i skolen. Skolen er lovpålagt, det er ikke alltid hyggelig å lese om måloppnåelse i Løten-skolene.Barn/ ungdom fortjener det beste.

Kommunale eiendommer skoler/hus skriker etter opprustning og vedlikehold, nå mangler bare et «lite beløp» på 1,5 millioner. Kommunale veier er under enhver kritikk, det gjelder også fylkesveier, disse bryr ikke kommunen seg med. Løten kommune har fått laget to nye informasjonstavler, en på grensen mellom Stange/Løten og en på Myklegard, begge er uleselige både i lys og mørke på grunn av mikroskrift. Det anbefales ordfører og rådmann en studie i mørket for å klargjøre behovet for et antall «spotlights».

Et naturlig spørsmål, vil være: Når ble skiltene sist oppdatert? Mine franske, tyske og engelske venner ønsket å se Edvard Munchs fødested i Løten, vi kjørte ned til «Fotorampen», som ble realisert i forbindelse med Munch-jubileet i 2013. Mine språkkunnskaper er begrenset, informasjonstavlen på norsk arrangert på «Fotorampen» var lite forståelig for mine venner. Hva med en kortversjon på de overnevnte språk? Busser med utlendinger vil i all sannsynlighet stå i kø for å se Munchs fødested i fremtiden?

Løten kommunes økonomi synes å være god for de som styrer Løten. Ja, er den det? Løten kommune har en lånegjeld på 64,5 prosent, netto lånegjeld bør ikke overstige 50 prosent. Investeringene i fireårsperioden er på 206 millioner, 169 millioner er finansieringsbehov. Lånebehovet er 116 millioner i perioden. Det betyr at det lånes penger til å finansiere det kommunen allerede har igangsatt.

Kontrollutvalget i Løten kommune har gjennom sine kontroller avdekket ulovlige innkjøp i annenhver sak som ble kontrollert, det vil si at kommunen ikke har fult lovpålagt bestemmelser om kravet om konkurranse ved innkjøp under 500.000. Løten kommune har etter undertegnende mening nok å ta tak i ved siden av 21,5 millioners prosjektet som er vedtatt ferdigstilt 15 november 2015.

Har Løtens kommunes kompetanse og økonomi til å stå på egne ben i framtiden? Spørsmålet er: Hvor går Løten ved en eventuell kommunesammenslåing? Øst- eller vestover, eller kanskje deles i to? Varaordføreren etterlyser respekt for Løtens innbyggere. Hvilke innbyggere? Bør vi ha en annen skatteprosent vi som bor nord for riksveg 25?

Skattebetaler i Løten

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke