Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Nå er jeg lei av å høre om folk flest
Politikk

Publisert: 18.feb.2016 04:00
Oppdatert: 18.feb.2016 10:22

Nå er jeg lei av å høre om folk flest. Profilerte Frp-politikere bruker stadig vekk denne formuleringen når de mangler fornuftige argumenter. Senest da Sylvi med smilet prøvde å forklarte flyktningpolitikken slik at folk flest forsto det. Jeg skjønte ingenting. Da er jeg dum.

Jeg er fra Hedmark og er litt treg. Folk flest blir veldig ofte brukt ved framleggelse av det siste statsbudsjettet. Da ble det gang på gang presentert at dette budsjettet ga skattelette for folk flest.

For meg er folk flest kanskje en samboende/gift med to barn som tjener ca 500.000, skattbar inntekt ca 220.000. Hurra, skatteletta utgjør 400 kroner i år.

Nå er 2016 halvannen måned gammelt. Hva skal så disse pengene brukes til.

TV-lisensen øker, familien har to biler som kjører ca 25.000 kilometer tilsammen. Økt lisens, økt vegavgift, økt drivstoffavgift og ikke minst bompengeøkning hvis du våger deg ut på E6. De bommene som skulle forsvinne koster tross alt fortsatt litt. Ca 250 tur/retur Hamar-Oslo.

Ta toget til Oslo da. Momsen på billetter for kollektivtransport økte plutselig fra 8 til 10 prosent.

Kulturhuset på Hamar har både kino og teater. To prosent økning her også.

Da er det bedre å sitte hjemme å fyre med billig strøm. El-avgifta har visst også økt for ikke å snakke om nettleia.

Bilen kjørte i ei stor dump i vegen og det kostet 25.000 å fikse. Om det er kommunal eller offentlig veg har vedlikeholdet blitt dårligere. Både eiendomsskatt og søppelavgifter øker også. Disse tre utgiftspostene skyldes vel til en viss grad at fylke og kommune må kutte ned og spare fordi Siv Jensen ikke har råd til å sende nok penger.

Mulig jeg er dum, men 400 kroner i skattelette betaler da ikke alt dette.

Vet folk flest hvor mye de gutta som sponset Siv og Erna fikk i skattelette? 0,15 prosent av en milliard eller tre er litt mer enn 0.15 prosent av ingenting. Har flertallet av folk flest formue?

Kan ikke Sylvi forklare meg dette på en måte som til og med jeg skjønner. Regn gjerne enkelt med + og minus og to streker under svaret. Det trur je at je skjønne.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke