Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Nå må det søkes for hver måned

Publisert: 03.nov.2017 12:42
Oppdatert: 03.nov.2017 12:45

Ungdom og andre som skal ut i arbeid må skaffe seg bolig. De sitter som regel ikke på verken kapital eller sparepenger, så dette kan være vanskelig.

Det blir å leie, men når inntekter og leieutgiftene for bolig begynner å nærme seg hverandre som det kan bli i større byer som for eksempel i Oslo hvor kommunen tar markedsleie for de kommunale boligene, blir det vanskelig. De blir avhengig av bostøtte, men der er det en inntektsgrense som ikke må overstiges.

Antakelig for å spare penger har staten nå funnet på noe lurt, nemlig at bostøtten må søkes om for hver måned og ikke engang i året som før. En må søke Husbanken om bostøtte for den kommende måned, og alle utgifter og inntekter må dokumenteres, likeså formue. Husbanken kontrollerer så dette med skatteetaten hver måned.

Hvor mange flere må ansettes for å kontrollere dette arbeidet, hvem bestemmer avslag hvis det bare er noen hundrelapper om å gjøre, som for eksempel i desember og juni med redusert skatt, og hva med den stakkaren som må til med slik søknad for hver måned? Hva med usikkerheten som må følge med hvis inntekten er noe ustabil?

Er ikke dette rett og slett mobbing overfor den som er fattig? Mister en for eksempel bostøtten for desember og skjønner at en må søke sosialhjelp, skal det også skje innen en viss dato. Arbeidsløse som har mistet dagpengene sine, er også en utsatt gruppe. Med kutt både her og der for dem som tjener minst under den forhåpningen at flere skal komme i arbeid, kan føles som urettferdig. Arbeid vokser jo ikke på trær.

Når alt skal gå etter en strek eller bestemmelse uten personlige hensyn, kan det føles som bitterhet, mindreverdighetsfølelse og respektløshet. En leser i avisene mange eksempler på dette, både hos dem som ikke klarer den høye husleia, de som er avhengig av Nav, og innen innvandring. Når mor blir sendt ut av landet, vekk fra mann og to barn for å vente på familiegjenforening, gjør det oss andre vondt også. Er det fortsatt tre år det tar, eller er forslaget på fem år gått igjennom?

Små barn trenger jo både mor og far, og skille familien slik er jo brutalt. Tre år fra mor er ikke bra for små barn.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke