Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
Økonomi: Har hverdagen innhentet ordfører Einar Busterud?
Foto: Eli J. Haugen
 
Når hverdagen innhenter deg
«De fleste bilførere er klar over at man ikke kan styre uten at man har hånda på rattet. Det samme gjelder kommuneøkonomi» (Einar Busterud - HA 9/2-15).

Publisert: 08.des.2015 04:00
Oppdatert: 08.des.2015 11:01

Med en valgkamp med flust av tilsvarende utspill så var jeg spent på formannskapets behandling av rådmannens budsjettsforslag for 2016. Dette var jo arenaen og starten på æraen hvor Busterud, Fangberget og resten av «regnbuealliansen» skulle vise for Hamars innbyggere hva økonomistyring innebærer.

Eller for å sitere ordfører Busterud: «Hamars økonomiske problemer er overkommelige, men de er uoverkommelige uten styring og økonomisk prioritering.» (HA 9/2-15).

Da må jeg innrømme at jeg ble litt skuffet etter at formannskapet hadde behandlet rådmannens forslag, hvor det ebbet ut med at «regnbuealliansen» ikke foreslo noen politiske endringer, utenom muligens ett mulig muntlig innspill fra Vestre til kommunestyret.

Personlig hadde jeg jo forventet at dagens posisjon hadde brukt behandlingen i formannskapet til i hvert fall og markere noen symbolsaker eller noe konkret politikk. Nå var det ikke så mange av de i valgkampen fra dagens posisjon dessverre, men jeg tror alle gleder seg over at Høyre og Fangberget ikke får gjennomslag for 10-millionerskuttet deres i helse og omsorg i hvert fall.

Men hva skjedde egentlig med den økonomistyringen? Busterud sitt første budsjett ser ut til å gå igjennom tilnærmet akkurat som den nye rådmannen i Hamar foreslår, så der har det ikke vært mye «økonomistyring». Busterud sier jo selv at politikk er prioriteringer, så hvor har dagens posisjon prioritert?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke