hacklink
17. sep
 
Næringsutvikling i Løten, hva er det?

Publisert: 21.mai.2017 13:17
Oppdatert: 21.mai.2017 13:42

Løten næringslivsforening har nå i flere styremøter diskutert at de ønsker en egen næringssjef med tilhold i Løten kommune. I den vedtatte «Kommunale planstrategi for 2016-2020», har kommunestyret bedt om en ny næringsplan for kommunen. Denne er utsatt til 2017.

En del av begrunnelsen for en egen næringssjef fra vår side er, at denne ville følge den nye strategiske næringsplanen fra start til avslutning i planprosessen, slik at denne ble kjent med planer og arealer. På Ånestad ligger det jo omtrent disponibelt 40 dekar med næringsarealer for kommunen. Dette ville være med på å styrke næringslivet i kommunen.

I dag er Løten kommunes næringsetat innbakt i Hamarregionen Utvikling, i et interkommunalt samarbeid med Hamar og Stange. Hamar har nå i tillegg, sin egen næringssjef og Stange jobber nå på spreng for å få ansatt sin egen. Ca. 86 prosent eller 2.500 arbeidstakere reiser hver dag ut av kommunen til arbeidsplasser i de nærliggende kommuner.

Det er nå toget går. Vi står klare for den store utbyggingen av nye veger som skal skje fra Ommangsvollen i Løten til Ånestad og videre mot Elverum. Et stort antall arbeidere vil ha sin arbeidsplass her i flere år framover noe som gjør at vi trenger en person på næring som også samtidig kan koordinere og være til stede for nye bedrifter, bedrifter som trenger hjelp til å finne ny arbeidskraft, tekniske løsninger, bespisning, overnatting med videre, og som er kjent i Løten.

Både kommunen og det lokale bedriftsmarkedet i Løten vil tjene på dette, og det er nå vi trenger å spille på lag. Så lenge vi har en næringslivsforening i Løten er det viktig at kommunen også lytter til denne. Slik vi ser det, må dette arbeidet koordineres til en tilstedeværende person som sitter i Løten, og som er kjent i Løten. Dette vil også på sikt kunne tilrettelegge for nyetableringer og en god videreutvikling av næringslivet i Løten. Vi forventer at Løten kommune nå tar seg dette ansvaret bevisst og at vi ikke utsetter dette en dag lengre.

Leder Løten Næringslivsforening

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke