15. sep
Arkivfoto: Trond Lillebo
 
Nasjonal presse er interessert i valget i Stange!
At nasjonal presse er interessert i valget i Stange er ikke så rart. Det er tross alt hjemkommunen til partileder Slagsvold Vedum.

Publisert: 20.jul.2019 14:22
Oppdatert: 20.jul.2019 15:32

 Det begynte med Aftenposten (6. juli), der ordførerkandidat Gjestvang blant annet ikke vedkjente seg opposisjonens eget vedtak om ca. 100 millioner kroner i budsjettutfordring, men i stedet slo ei skrøne om at tallet var laget av Røhne.

«ØKONOMISK FANTASILAND» (Dagbladet 17. juli)

Ved første øyekast trodde jeg at selveste Dagbladets leder (17. juli) også handlet om opposisjonens manglende budsjettdekning i Stange. Lederen hadde tittelen «økonomisk fantasiland» – det viste seg å handle om FNB – partiet. (FNB = Folkeaksjon nei til mer bompenger). Men hele lederen kunne like gjerne vært en beskrivelse av opposisjonen i Stange. Nedenfor har jeg sitert fra lederen, men byttet ut FNB med opposisjonen og bompenger med eiendomsskatt:

LES OGSÅ: Vil finne nye, gode løsninger

«KUTTENE VIL IKKE VÆRE KLARE FØR TIL JUL» (Gjestvang i Aftenposten 6. juli)

«Opposisjonen vil gjøre kål på innkreving av. eiendomsskatt, men serverer en fullstendig kraftløs suppe når de forklarer hvordan inntektstapet skal dekkes. Leser vi svarene opposisjonen gir på spørsmålet om budsjettets balanse, ser vi fort at opposisjonen ikke har en anelse om hvor de skal finne pengene. toppkandidat i Bergen, Trym Aafløy..:»Bare vent til budsjettet kommer i oktober-november». (Aasa Gjestvang i Aftenposten: «Men kuttene vil ikke være klar før til jul»).

Dagbladets leder fortsetter: «De mangelfulle svarene er langt fra tillitvekkende, men også provoserende. Vage lovnader om «effektivisering» (Gjestvang i Aftenposten: «Det er stort potensial for effektivisering i kommunen..) er ikke holdbart kompass i et komplekst og stort farvann som norsk kommuneøkonomi. Det å la velgerne leve i uvisse om hva de må gi slipp på hvis de stemmer på opposisjonen, er respektløst overfor borgerne så vel som politiske motstandere …

LES OGSÅ: Sikter høyt

«DEMOKRATISK BARNELÆRDOM» (DAGBLADET 17. juli)

For de fleste er dette demokratisk barnelærdom: For at valgkampen skal fungere etter sin hensikt, må partienes politikk og prioriteringer på bordet før valgdagen, slik at borgerne kan sammenligne alternativene og fatte sin beslutning … Det å stille til valg for å fjerne eiendomsskatten (og i tillegg bl.a. finne ca. 30 millioner for å oppfylle kommunens handlingsregler) er en legitim og streit politisk sak, men opposisjonen bør snarest fortelle velgerne hva konsekvensene blir for kommuneøkonomien. En stemme på opposisjonen før det skjer, er en stemme på fire år uten kontroll på politikkens øvrige vell av prioriteringer»

LES OGSÅ: Stange trenger forandring

Dagbladets leder handlet om FNB og ikke om opposisjonen i Stange, men kjernen i lederen dreier seg om det vi må kunne forvente fra dem som har ambisjoner om å ta over styringen av kommunen: Å avklare i hovedsak de budsjettmessige prioriteringer knyttet til et nedtak på 100 millioner kroner før valget!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke