23. okt
 
Nav - hva så?

Publisert: 05.feb.2017 14:16
Oppdatert: 05.feb.2017 14:23

Som kjent har NAV avskåret en gruppe pensjonister fra å holde løpende oversikt over sin personlige økonomi, ved å kutte ut den månedlige oversikt over pensjonsutbetalingen pr. brev. Dette for angivelig å spare penger. Greit nok, men det reiser et spørsmål: Hva skal de innsparte pengene brukes til, - har NAV funnet på noen nye goder for pensjonistene eller skal pengene gå i den store sekken som skal kompensere for skattelette for de med årlige inntekter tilsvarende 20 - 30 ganger en minstepensjon?

Den gruppen som blir rammet består av mennesker som har levd lengre, sett og erfart mere enn de som i dag sitter og tar avgjørelsene. De gjør seg sine tanker (berettiget eller uberettiget) om en slik behandling. Mistenksomme og vonde tanker som kommer enten man vil eller ikke. Dette fremmer ikke helse og velvære. Det gir negative verdier som ikke kan måles i penger og følgelig ikke gir utslag i økonomenes kalkyler, men som NAV allikevel plikter og ta hensyn til.

Det er en offisiell politikk at man skal legge til rette for at de gamle skal kunne bo hjemme og greie seg selv lengst mulig. Dette sies å være best både for samfunnets økonomi og for de gamle selv. Mange pensjonister gjør i dag en stor innsats for at så skjer, gjennom frivillig arbeid. Offisielt blir dette regnet som et gode både for de som hjelper og de som blir hjulpet. Og ikke minst for samfunnsøkonomien.

Men kanskje sniker det seg inn tanker om at når samfunnet ikke lenger finner pensjonisten verd et frimerke i måneden, så duger vel heller ikke deres innsats. Hva så med de økonomiske kalkyler og NAVs innsparte penger? Så vidt enn har forstått koster en syke-/ pleiehjemsplass ikke så rent lite pr. måned.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke