Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Nedprioritering av sårbare arter

Publisert: 05.jun.2018 13:40
Oppdatert: 05.jun.2018 13:40

Pihl as skal åpne større masseuttak fra fire grustak i verneverdige Åstdalen. Skal vi ha noe som ligner villmark igjen i denne overutbygde hytteregionen er dette siste mulighet og kanskje også siste mulighet til å få oppleve villrein. Slik utvidet virksomhet er en sikker nedprioritering av verneinteressene for sårbare arter.

Naturvernforbundet har levert innsigelse mot utvidet masseuttak til ingen nytte og Direktoratet for mineralforvaltning har gitt Pihl driftskonsesjon for ubegrenset utvidelse av fire masseuttak, de fleste innenfor verneområdene for villrein i Åstadalen.

Naturvernforbundet i Hedmark har flere ganger bedt Phil AS vurdere frivillig vern i Åstadalen med de store dokumenterte naturverdiene i barskogområdene Storstilen SV og Skvaldra-Øyungsfjellet. Dette vil kunne være et viktig samfunnsnyttig bidrag til det nasjonale målet om vern av skog, hvorav særlig Skvaldra har en rekke funn av krevende arter i urskog og urskogsnær skog.

Dette området er kanskje det viktigste ikkeverna delen av fjellskogsområdet i Hedmark og trolig også Østlandet for øvrig. Masseuttaket ved Skolla der DNT-hytta ligger er innenfor dette aktuelle skogområdet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke